Top motive pentru care e nasol sa fii femeie

Da, sunt o frustrata, incep direct cu asta ca sa se inteleaga ca e chiar naspa sa fii femeie. Asta e, nu s-a decis asta ci pur si simplu asa e, de la inceputul inceputului femeile au avut o viata grea si o au in continuare, unele mai mult, altele mai putin, depinzand de varsta, natie, localizare, personalitate etc dar toate femeile intampina greutati majore pe parcursul vietii. Voi vorbi despre chestiile nasoale pe care le-am trait si le traiesc eu, pentru ca sunt diferita de celelalte femei prin personalitatea mea si cu atat mai mult sunt afectata de limitarile acestui sex.

Am auzit multe femei spunand ca barbatii au o viata usoara si ca ii invidiaza insa nu prea am auzit barbati care sa invidieze femeile, sa-si fi dorit sa fie femei, excluzand travestitii si aia cu probleme de lene, gen, „da, frate, as vrea si eu sa ma plateasca unul ca sa i-o trag”, in fine. Sa incepem:

  1. Femeile cresc mult mai greu decat barbatii in masa musculara si scad mult mai greu din grasime. Sunteti surprinsi ca am inceput cu motivul asta? da, fac sala, si mi-as fi dorit sa nu ma chinui atata sa pun muschi pe mine si sa scad procentul de grasime insa trebuie sa am un program foarte strict doar ca sa stagnez sau sa evoluez foarte putin, ce sa mai zic de vizibil?
  2. Femeile trebuie sa indure tot timpul si din toate partile glumele misogine, pe tooooate planurile, fie ca e vorba de condus, gatit, activitati sportive, orice. Deci nu exista domeniu sa nu se poata face o gluma misogina pe seama noastra. Pentru ca barbatii fac totul mai bine decat femeile (bine-nteles, nu e adevarat, e doar ceea ce crede toata lumea, societatea etc si ajungem si noi sa credem asta.. trist).
  3. Femeile care vor sa faca aceleasi activitati sportive ca si barbatii isi gasesc greu echipament – poate pare o gluma proasta dar o sa va dau un exemplu simplu – majoritatea femeilor sunt mai mici decat cel mai mic barbat (exagerand putin), deci, trebuie sa-si ia fie echipament de copii – care bine-nteles nu e potrivit pentru ca e neperformant, fie sa plateasca ceva bani in plus ca sa-l obtina, si o sa va dau un exemplu simplu – mi-am cumparat niste labe de scufundari marimea 37-38 pt care am platit transport 20 de euro. Pentru aceleasi labe, de la marimea 39-40 in sus, plateai doar 10 euro transport. De ce? simplu, pentru ca femeile sunt descurajate sa faca aceleasi activitati ca si barbatii, deci, nu le fac, si atunci nu se fac echipamente pentru ele sau se fac foarte putine si se obtin greu. Pe aceeasi idee nu gasesti, sau gasesti foarte greu, echipamente SH pt femei de genul snowboarding, freediving, kitesurfing, motociclism etc pentru ca sunt foarte putine femei care practica asemenea sporturi.
  4. Femeile sunt mai slabe din punct de vedere fizic – deci, suntem mai mici, suntem programate genetic sa avem grija de copii nu sa vanam, drept urmare, suntem prada usoara, pentru orice, suntem slabe – avem totul in corp mai sensibil decat un barbat, ne lezam mult mai usor (un exemplu e sistemul genital) si ne vindecam mai greu. Forta unei femei va fi mereu depasita de cea a unui barbat, capacitatile ei fizice vor fi intotdeauna sub cele ale unui barbat, motiv pentru care intalnim in 99% cazuri de femei batute de barbati si nu invers…
  5. Femeile sunt fiinte emotionale si sunt foarte greu de inteles, de aceea de cele mai multe ori femeile sunt predispuse la depresie si la multe stari nasoale de-a lungul vietii, sunt predispuse la nefericire pentru ca lumea nu este educata inca in asa fel incat sa inteleaga emotiile. Femeile trebuie sa se descurce singure cu aceasta povara, de cele mai multe ori.
  6. Femeile nu dispun de acelasi grad de libertate ca si barbatii – pentru ca noi suntem sexul frumos, ne simtim mereu ca o prada, nu ne putem manifesta liber ca nu cumva sa starnim reactii periculoase in jurul nostru (inca vedeti, in stil mare – cazuri de violuri, hartuire sexuala etc) si da… de multe ori ne e frica de asta, este un pericol la care sa te gandesti in permanenta si de care incerci sa te feresti in permanenta.
  7. Daca o femeie are succes si ajunge sus e judecata din exterior ca s-a prostituat sau cine stie ce-a facut ca sa ajunga sus, nu i se recunosc meritele intelectuale.

Dupa cum vedeti nu am mentionat de menstruatie sau orice altceva de care mai credeti voi cu usurinta ca ne plangem. Sunt mult mai multe chestii naspa dar astea imi vin in minte mie si pe mine m-au afectat in mod direct. Oricum foarte multe probleme ale femeilor pleaca de la educatia din societate, de la faptul ca majoritatea societatilor sunt patriarhale.

Sincer, mi-as dori sa-mi spuna un barbat pereche care e atat de frustrat ca barbat, cum sunt eu ca femeie, si sa-mi spuna motivele lui, promit sa incerc sa le analizez obiectiv, chiar as vrea sa ma bucur ca sunt femeie, nu sa-mi para rau la cateva saptamani.

In incheiere, va las cu un exemplu pe aceasta tema – videoul Dear Daddy, vi-l recomand cu incredere pentru o picatura de educatie in plus: https://www.youtube.com/watch?v=dP7OXDWof30&t=33s&index=2&list=PLqq_aVTS3NeM-VJxL4qbgz9Wiu7_mZrNn

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: