Singurul lucru pe care dacă ți-l dorești, îl poți avea deși n-ar trebui

Zilele astea m-am întristat când am văzut în și mai adâncul întunericului din … femei, în special. Am avut două discuții cu două femei diferite și ambele m-au făcut să simt efectiv cum se dărâmă lumea peste mine atunci când mi-au dovedit cât de superficial văd viața și ce orizont îngust aveau.

Una dintre ele este o femeie trecută de 35 ani care are doi copii și cu care n-am prea avut interacțiune. Ne-am întâlnit întâmplător și asta e, pentru că ne cunoaștem din vedere ne-am salutat și am intrat în vorbă. Din vorbă în vorbă s-a ajuns la faptul că eu nu vreau să fac copii și de aici s-a dezlănțuit „minunata” discuție care, pe scurt, a decurs cam așa:

ea: păi cum să nu vrei copii? sunt cea mai mare bucurie.

eu: sunt fericită așa cum sunt, nu trebuie să mă folosesc de niște suflete nevinovate ca să fiu fericită.

ea: păi da’ cum? că e scopul tău în viață

eu: nu, mulțumesc, am multe de făcut iar în lumea asta nu prea am de ce să fac copii, sunt atâția fără părinți.

ea: păi și la bătrânețe cine îți dă un pahar cu apă? cine îți oferă o mângâiere?

eu: eh, nu știu ce va fi atunci dar nu depind de asta, mă duc la azil, văd eu ce fac.

ea: îl mânii pe dumnezeu

eu: nu sunt religioasă, e ok.

Și cam asta a fost, pe rând, mi le-a turnat, și îi zâmbeam încercând să fiu politicoasă iar sufletul îmi plângea la câtă prostie mi-auzeau urechile…. deci.. concluzia – dacă nu faci copii o să arzi în focurile iadului, o să fii toată viața nefericit și o să fii singur la bătrânețe și o să mori fără un scop în viață. Frumos, nu?

Bun, să trecem la a doua femeie. Fată, mai bine zis, pentru că la 26 de ani ai ei (trebuie să-i dau vârsta exactă) crede că TREBUIE să facă copii ACUM, până în 30 de ani că altfel când să-i facă? la 50? sau să nu mai facă deloc? să lase țiganii să se înmulțească? :))

Să vă descriu situația ei – nu este într-o relație funcțională, este îngropată în datorii (chiar dacă are niște moșteniri de luat la un moment dat), este un haos total în viața ei – este mai mereu deprimată, nu-i place ce face etc. Deci dacă va aduce pe lume un copil îi va face viața un chin! Și nu doar lui ci și ei însăși, pentru că se umple de mai multă responsabilitate fără măcar să fie în stare să se ocupe de cea din prezent cum trebuie, respectiv de ea însăși.

Și care este argumentul lor pentru faptul că vor să facă acest copil? că-și doresc. „Bă dă-mă dracu!”. Mi-a picat fisa… deci, să faci copii, este singurul lucru pe care dacă ți-l dorești poți să-l faci fără probleme (exceptând oamenii infertili) și prin asta mă refer la faptul că dacă ai bate din picior să faci ceva de genul o excursie, să-ți cumperi un lamborghini, să zbori pe lună sau nu știu, orice și n-ai avea resursele respective, n-ai putea să-l faci nici dacă urli din toți plămânii că vrei asta, pe când, ca să ai un copil, ai nevoie doar de ovulație și spermă, care sunt din belșug, incredibil! Câtă putere, câtă responsabilitate, și se obține așa de ușor. Ghiciți cine are de plătit de aici? ați ghicit, copiii!!! Și sunt atât de mulți …

Deși adulți, nu sunt în stare să gândească, că acest ceva, chiar dacă ți-l dorești și poți să-l faci fizic, nu-ți permiți din toate celelalte puncte de vedere, și ar trebui să te oprești, dar nu, egoismul urlă în ei, fără să se gândească că toți adulții bolnavi (fizic, psihic, emoțional, financiar) de azi sunt rezultatul dorinței disperate a unor adulți de-a avea copii chiar dacă nu și-au permis…pe modul „merge și așa”.

Deci… femeile astea nu văd altă posibilitate în viață – nu văd că există și posibilitatea înfierii unui suflet care e făcut de o altă cretină care n-a fost în stare să-l crească, sau de vreo inconștientă, lipsită de educație sexuală, sau de vreo femeie violată de un animal (sau mai multe) etc … nu domne, ele vor proprii copii că doar atât contează AL MEU. Și când îl fac pe-al lor, ce fac? „m-am sacrificat pentru tine!!”, asta auzi din gura lor. Niște frustrate. Bă, când o să deschideți ochii? sunt atâtea de făcut în lume, nu doar copii, sunt atâția de ajutat, nu trebuie să-ți faci un scop din a face copii, poți să ajuți oamenii, animalele, copiii, natura. Poți să contribui la binele omenirii, jur! Chiar nu trebuie să faci copii (și să le scoți ochii mai târziu că te-ai sacrificat pentru ei)! Și să revenim la toată treaba aia cu bucuria și cu bătrânețea – copiii nu sunt obligați să vă facă fericite, voi trebuie să fiți fericite. Iar la bătrânețe de asemenea, nimeni nu e obligat să vă îngrijească, ar trebui să aveți grijă de voi să aveți o bătrânețe ușoară nu să fiți o povară pentru copiii voștri.

Și sincer acum, dacă stați să analizați toată chestia asta cu copiii, unde e fericirea lor? toți îi fac pentru ei și nu pentru ca ai lor copii să fie fericiți! Egoism maxim! Și îndrăznesc uneori să-i acuze pe unii oameni care nu vor copii că sunt egoiști :)) Scuzați-mă dar „egoism” înseamnă să fac ceva pentru binele meu fără a ține cont de nevoile și drepturile celuilalt, ori când nu faci copii, nu ai de care nevoi să ții cont pentru că NU EXISTĂ ACEL CINEVA! Ori invers…

AȘA ceva!

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: