Oameni care n-au viață

Am fost la salon să-mi fac o curățare de ten și fata care mi-a făcut tratamentul a intrat în vorbă cu mine. M-a întrebat de când sunt împreună cu prietenul meu, că ne stă bine etc și, din vorbă în vorbă am ajuns la faptul că ea era dărâmată emoțional de un tip. La cum se exprima, am întrebat-o de curiozitate de cât timp și ea a zis că de o lună. Well, oameni buni, o lună este un timp foarte scurt, nu ai ce să faci într-o lună, trebuie să aștepți. Ea zicea că ar vrea să treacă mai repede că nu poate să-l uite etc, i-am spus că trebuie să se focuseze pe ce îi place să facă, pe niște planuri ale ei și pe ieșitul cu prietenii apropiați care o înțeleg și o fac să se simtă bine și în largul ei. Ideea e că dacă nu ai un plan al tău, pasiuni, o viață a ta, mereu vei fi victima unui om care nu mai are chef să fii agățat de el. Asta se întâmplă în foarte multe cupluri din lume – unul este dependent și celalalt este cel de care se depinde și, în felul ăsta, suferă amândoi – cel de care se depinde că s-a săturat să i se consume energia așa, permanent, fără să i se ofere ceva în schimb, iar cel dependent, când cel de care depinde dispare, pentru că el fără celalalt nu poate să trăiască, logic. Asta nu este suferință din dragoste, asta este suferință din atașament și ca să scapi de ea trebuie să înveți să trăiești singur, cu tine, și să fii fericit așa, abia apoi să faci un parteneriat cu cineva asemenea ție, la fel de fericit, singur. Doar doi oameni fericiți separat pot fi fericiți împreună. Sigur, sunt și excepții – cazurile în care tu ești matur/ă și ea/el e o persoană care acționează greșit și în defavoarea ta dar asta nu înseamnă că te poate dărâma. Scopul tău este să te ridici și să-ți vezi de ale tale, să înveți din greșeli și să nu mai lași pe oricine, oricum, în viața ta.

Altcineva care suferă de atașament este un fost iubit de-al meu – tot așa, de mai bine de un an de zile trage de mine să ne mai vedem, să mai vorbim, să fim prieteni etc doar pentru că el nu are o viață a lui iar singurul motiv pentru care vrea să ne vedem este că încă este atașat de mine, nu pentru că avem ce cauta împreună. Suntem două persoane total diferite și, aici a fost o greșeală a mea din trecut faptul că am avut o relație cu el. Noi n-ar fi trebuit să fim împreună (deh, dragostea hormonală, bat-o vina; asta e, am crescut, m-am făcut mare :)) ) dar s-a întâmplat iar el nu vrea să treacă peste. Atenție, am spus „nu vrea” și nu „nu poate”, de ce? pentru că totul constă în cum îți formezi modul de viață. Când nu ai pasiuni ale tale, evident, nu ai nici prieteni pentru că n-ai ce să ai în comun cu ei, când nu ai un job, nu ai nici colegi de serviciu cu care să comunici, când nu vrei mai mult de la tine, rămâi un suflet respirând aer degeaba, asta este. Nimeni nu este dator „să te salveze”. Du-te la psiholog, dezvoltă-te, rezolvă-ți problemele cu tine, cu încrederea în sine, cu scopul în viață și lasă-i pe alții să trăiască liniștiți.

O altă persoană este o cunoștință a actualului meu iubit. La fel, un om care deși este căsătorit, împreună cu soția lui, nu au o viață a lor și îl freacă pe el la icre să se vadă, să vorbească etc, deși, nu au nimic în comun!

Problema este următoarea, nu este o chestiune de valoare, că ei ar valora mai puțin decât noi și că nu „ne merită”; problema este că timpul este o resursă foarte importantă și valoroasă și nu merită irosită oricum și când spun „irosită” mă refer inclusiv la a face lucruri degeaba. Să ieși cu niște persoane doar pentru că vor ele și să nu puteți face ceva constructiv împreună, este o pierdere de vreme iar prin „ceva constructiv” înțeleg că ambele părți au ceva de câștigat sau o a treia pentru care se face acest lucru; în niciun caz doar pentru una din parți – pentru că nu e drept! Sau mai corect spus, nu pentru impresia acelei persoane că este ceva constructiv pentru ea. Ca să fiu mai explicită – dacă îmi ceri să mă întâlnesc cu tine ca să vorbim verzi și uscate, să mi te plângi etc și/sau să ne privim în ochi și ție îți face bine, nu este ceva constructiv pentru mine, și nici pentru tine, chiar dacă tu îmi spui că este pentru tine. Nu, în niciun caz, în schimb, dacă ne întâlnim, pe termen scurt sau lung, ca să te învăț ceva ce te va ajuta să evoluezi în viață și să faci și tu ceva constructiv mai departe, asta este altceva.

Deci, dragilor, găsiți-vă și voi ceva bun de făcut, pentru voi sau pentru alții, dar nu mai stați pe capul celor care fac ceva în sensul asta, pentru că îi încurcați, și mai rău, ei sunt oameni dezvoltați și vă vor da cu flit, deci, veți suferi degeaba.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: