Bună creștere sau prostie?

Mă întorceam de la fizioterapie, dimineața, mă duceam spre job și căscam liniștită; când am trecut pe lângă stația unui autobuz, era cam pustiu oricum dar un deștept, trecut de 50 ani, s-a trezit să urle după mine „mâna la gură!!!!!”. Să mori tu? da’ ce-mi pute gura? ți-am arătat mâncarea pe care-o aveam mestecată în gură? te-am scuipat? de ce să pun mâna la gură când casc? ești retardat? să nu mai zic că am trecut la 1 m distanță față de el; înțeleg când tușești, când strănuți, când poți provoca un potențial rău dar când casc?! (apropo, era frig și-mi țineam mâinile în buzunar)

M-a scos de-a dreptul din sărite știind că nu este singurul care a rămas blocat în codul bunelor maniere expirat (sau poate nici măcar un există anumite chestii acolo, nu l-am citit, nu mă judecați, sunt prea „nouă” și-mi sunt suficienți ce-i 7 ani de gândire cu propriul creier); să-mi spună și mie cineva cu ce greșesc: codul bunelor maniere este făcut să nu provoci rău sau disconfort celor din jurul tău, nu să devii paranoic.

Acum, revenind la treaba asta, vânturile pot fi nepoliticoase, dacă sunt date intenționat și în aglomerație. Acum, toată lumea știe, frate, nu e ok pentru sănătate să ții bășinile în tine, dar nu le da nici unde e lumea lângă tine că nu e obligat nimeni să le miroasă (aici ar intra și chestia cu fumatul, dar bunul simț e relativ, ca toate celelalte de altfel – un pic ironic vorbind). Dar jur, ai voie să caști! (dacă ai gura curată :)) ).

La fel, înțeleg cu râgâitul, de asemenea, când râgâi, scoți un aer din stomac cu toate aromele aferente, nu e ok să i-o faci cuiva în față, și, teoretic și zgomotul e deranjant dar ăla se mai iartă, mai ales la caterincă, între prieteni, dar dacă ești cu mai multă lume, da, încearcă să nu râgâi spre ei și fără prea mult zgomot. Dar, nu uita, ai voie sa caști!!! Zău!

Mai am câteva chestii… bă, aia cu „poftă bună!” când ești la masa, e criminală… Bă, cine v-a învățat frate să urați „poftă bună”? Ce? dacă nu-mi spui tu n-am poftă? să nu mai zic că mănânc în timp ce mi spui asta și nu e politicos să-ți răspund cu gura plină. M-au terminat politețurile astea, lasă, dreac’, omu’ să mănânce, zi-i „poftă bună” înainte de masă nu când deja mănâncă! A’, și da, ai voie să caști! Dar nu cu gura plină :))

Și mai am una.. aia cu bătutul în ușa când ești pe WC și te chinui să dai ce-i mai bun din tine auzi „cioc, cioc!” în ușă de parcă vrea să te viziteze. Bă, fraților, las-o dreac’, trăim în secolul 21 puneți-vă bibilica la contribuție – sunt toalete cu uși care au culoarea roșie pe mâner – means (înseamnă) „e ocupat!!!!”. Mai e varianta în care poți să împingi ușor în ușa, nu se simte, și clar dacă nu e încuiat ăla poate să sesizeze imediat și urlă „e ocupat!!!” și dacă e încuiată ușa poți să împingi tu până mâine că nu se va deschide decât dacă o spargi, toaletele care au lumină și ușa înaltă – se vede umbra pe dedesubt, ce să mai zic? băi, animale am rămas, să mor io…. (noi, oamenii.. sau să zic „românii”?). În fine.. dar tot ai voie să caști, mai ales în toaletă, acolo nu te vede nici dreac’, pe bune!

Astea fiind spuse… încercați să mai gândiți și cu cerebelul, lăsați dreac’ învățăturile bunicilor, părinților că nici ei n-au întotdeauna dreptate! (asta înseamnă să vă întrebați mereu înainte de a acționa dacă acțiunile voastre vor răni sau vor deranja pe cineva)

Peace!

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: