Totul este relativ

Iar m-am trezit c-o cerere de prietenie pe facebook iar eu, bine-nțeles, iar am întrebat de ce mi s-a trimis cererea iar persoana respectivă mi-a răspuns că avem pasiuni comune printre care și placa și fiind că el are un atelier de reparare plăci a zis că și eu o să am nevoie la un moment dat. Cu alte cuvinte, își făcea reclamă. I-am răspuns și eu cu „desigur… o să te anunț când o să am nevoie”. În capul meu, de fapt, era „ok, pa”. Și acum vine partea interesantă, „o să te anunț când o să am nevoie” este relativ, respectiv, „cu siguranță voi avea nevoie dar poate am pe cineva mai aproape și mai priceput sau pe care îl cunosc și mă va ajuta cu acest lucru, nu am nevoie de tine, în special, dacă nu o să am efectiv la cine să apelez din punctul ăsta de vedere (ceea ce este foarte puțin probabil), o să apelez la tine”.

Vedeți? lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi iar răspunsurile și comunicarea între oameni poate fi foarte ambiguă uneori, motiv pentru care ne putem păcăli și arde foarte ușor în orice domeniu.

Am vrut să vă spun asta ca să înțelegeți că este foarte important să puneți multe întrebări, să puneți întrebările potrivite și să lămuriți ambiguitățile și expresiile sau răspunsurile care pot fi interpretate în mai multe feluri până când nu mai este posibil decât un singur răspuns, acela care vă interesează.

Am învățat lecția asta de curând, din păcate, a fost destul de dureros dar important este că am învățat-o și o voi aplica de acum înainte.

Sigur, lucrurile ar putea fi mult mai simple însă oamenii, în special bărbații, sunt foarte vicleni în anumite situații și nu vor avea grijă să se înțeleagă adevăratele lor intenții din ceea ce spun și fac, ci doar suprafața. Am spus „în special bărbații” pentru că ieri chiar am vorbit cu unul puțin pe tema asta și el a afirmat că „toți bărbații sunt nesinceri” și răspunsul meu logic și automat a venit și i-am zis „înseamnă că și tu ești nesincer”, pe urmă a dat-o la întors că și toți oamenii sunt nesinceri, că ce, „eu spun tot ce ține de partea mea întunecată?’ și i-am răspuns că da, nu mă tem să arăt cine sunt pentru că nu sunt lașă. Persoanele care se tem să arate cine sunt – sunt lașe, și faptul că sunt lașe denotă lipsă de asumare legat de felul în care au ales (sau doar s-a întâmplat) să fie. Știți, v-am mai spus eu treaba aia cu asumarea, să fii în stare să suporți consecințele acțiunilor tale fiind conștient de ele și indiferent care sunt acelea, respectiv pozitive sau negative.

Într-un alt articol v-am mai spus că bunătatea este relativă, și răutatea, de asemenea, multe lucruri sunt relative pe aceasta lume, nimic nu este categoric și concret, depinde de punctul de vedere din care privești, până când faci în așa fel încât să mai existe doar o singură cale de a privi lucrurile.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: