Infidelitatea nu poate fi justificată niciodată

Probabil mulți or să-mi sară în cap doar pentru că ei nu gândesc așa dar eu doar vă rog să fiți sinceri cu voi înșivă și să vă gândiți serios la aspectele ce urmează să le scriu.

Trăiesc printre băieți și bărbați pentru ca hobby-urile mele sunt practicate mai mult de ei și am auzit foarte des din partea lor scuze pentru infidelitate ca: plictiseala/monotonia, răzbunarea, dorința de diversitate, slăbiciunea pentru femei și chiar situații în care ei nu consideră înșelatul – înșelat! Trist, sau ce?

O să fac o mică paranteză și o să vă spun că sunt fair play, dacă nici pe tine nu te deranjează să fii înșelat, atunci, perfect, „înșală” cât vrei și doar cu condiția de a-ți asuma. Ce înseamnă asta? să-i spui persoanei respective că nu te poți abține, că vrei diversitate, că vrei o relație deschisă și că și ea poate să te „înșele” dacă vrea.

Infidelitatea nu este o crimă atâta timp cât e recunoscută, dar dacă este ținută secret…ei bine, poate produce dezastre mari sufletești (emoționale). De ce? pentru că atunci când îi spui unei persoane „te iubesc”, te crede! Și „te iubesc” înseamnă, „sunt aici pentru tine ori de câte ori vei avea nevoie și voi putea să te ajut, nu te voi minți și poți avea încredere în mine, te respect și îți ofer ce este mai bun din mine pentru că eu consider că meriți” or, când înșeli, dărâmi toate aceste aspecte, toată aceasta declarație de dragoste.

Nu este vorba de infidelitate în sine atunci când spunem că infidelitatea este greșită, ci de efectele pe care le produce. În fond, este o trădare.

De ce înșală oamenii în loc să aleagă? și, mă repet, a înșela înseamnă că deși ești într-o relație și se presupune că ești fidel/ă, te culci (faci sex) cu o altă persoană fără ca persoana cu care ești în relație să știe. Lumea înșală din frică! Cei care înșală sunt LAȘI. Lucrurile ar putea fi mult mai simple: nu-ți mai convine relația în care ești, ieși, și cauți altceva. Nu pretinzi că ții la persoana aia, că vrei să fii cu ea, și îi înșeli așteptările și încalci tot ceea ce-i spui. E atât de simplu. Și chiar dacă, „ai înșelat”, adică, ești în relație, te-ai culcat cu altul/alta și persoana cu care ești, nu știe, măcar nu mai pretinde că vrei să fii cu ea! O eviți câteva zile dacă nu ești în stare să-i spui atunci (doare mai puțin decât să pretinzi că ești în continuare cu ea și apoi să-i spui) și apoi ii spui că vrei să rupi relația, nici măcar nu ești obligat/ă să-i spui că te-ai culcat cu alta/altul. Îi spui sincer și direct că nu mai corespunde dorințelor tale, și gata! Or .. dacă te-ai culcat cu altul/alta și n-a fost cum te așteptai și te întorci la ce aveai înainte, ești jalnic/ă, asta înseamnă neasumare, neasumarea riscului pe care tocmai ți l-ai luat. Oricine știe că lucrurile pot fi altfel de cum par dar nimeni nu se gândește la consecințe. „Consecință” ce cuvânt străin pentru majoritatea oamenilor din ziua de azi!

Asumați-vă, dragilor. Faceți viața mai ușoară celor din jurul vostru, nu-i răniți pe cei din jur doar pentru că voi nu știți ce vreți cu adevărat. Este egoism pur.

E adevărat, nimeni nu aparține nimănui, însă atunci când vrei să fii într-o relație, îți iei un angajament despre care am vorbit mai sus, promiți niște lucruri, da? este o chestiune de ONOARE. Ești în stare? bine, nu? nu te băga!

Oamenii care se bagă în relații și nu sunt în stare să și le asume sunt exact precum pedofilii aia care atrag copiii cu bomboane ca să-i violeze. Păi, e frumos? e fix același lucru. Nu mințiți, asumați-vă!

Așadar, din punctul meu de vedere, nu există scuze. Nu ai de ce să înșeli, chiar NU ai DE CE. Cum ziceam, din cauza fricii înșelați, iar acela nu este un motiv ci o SLĂBICIUNE a voastră.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: