Atitudinea – factor deciziv in atractie sau repulsie

O sa incep cu faptul ca traim intr-o lume superficiala in care ambalajul conteaza inainte de toate. E drept, e important si el intr-o prima faza, probabil, insa mai important decat el este personalitatea fiecaruia.

Pun pariu ca vi s-a intamplat macar o data in viata, voua sau celor apropiati, sa se uite la diverse cupluri pe strada si sa afirme ca el e mai urat decat ea sau ea e mai urata decat el si cum de sunt impreuna. Raspunsul este destul de simplu: in afara cazurilor in care sunt interese diverse la mijloc, comportamentul si atitudinea unui om, personalitatea lui, conteaza inzecit mai mult decat cum arata. Va intrebati de ce exista atat de multe cupluri care se despart? va spun de ce, pentru ca majoritatea oamenilor formeaza relatii bazandu-se pe fizic, pe chimie, pe atractia fizica dintre ei, in loc sa astepte sa-si cunoasca personalitatile si sa vada daca se pot „suporta” pe termen lung.

Personal, am inceput sa tin cont de acest lucru care pentru multi dintre oameni nu e asa de important in legarea unor relatii sociale sau chiar de cuplu. Am observat ca atitudinea cuiva, in general si fata de mine, ma poate face sa il vreau pe acel cineva sau nu in preajma mea. Mai mult de atat, daca am fost atrasa de cineva la inceput pentru fizic si aptitudini, in cele din urma am ajuns sa-i cunosc comportamentul si atitudinea, mai ales fata de mine, iar acestea m-au facut sa nu mai fiu atrasa de acel om, ba dimpotriva, m-au respins. Uneori s-a intamplat si invers, am fost reticenta la stilul de viata aparent al cuiva si apoi, cunoscandu-l, am inceput sa-l doresc in preajma mea.

Atitudinea – felul in care face lucrurile, felul in care gandeste, actioneaza, felul in care traieste, imi poate crea cea mai frumoasa sau cea mai urata imagine fata de un barbat sau fata de un om, in general. Se pare ca acum inteleg sensul expresiei „creierul este cel mai important organ sexual” (si apropo, pentru cine nu stia – da, creierul este un organ sexual). Am mai intalnit un citat: „Cucereste-mi mintea si poti avea trupul meu (expresia era in engleza – Seduce my mind and you can have my body” – are logica, nu? lucrul cel mai greu de impresionat – mintea, si lucrul care ar trebui sa fie cel mai greu de obtinut la o femeie – sufletul (de obicei femeile cand isi daruiesc trupul, o fac cu sufletul) fac pereche.

Ca si concluzie, as spune ca asta este cheia alegerii unui partener bun, judecand dupa compatibilitatea „la rece” si analizand calitatile reale ale cuiva, nu aparentele, nu calitatile superficiale.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: