Ironia din spatele bucuriilor

Printre cele mai cunoscute sărbători de iarnă sunt Crăciunul şi Revelionul. Ce semnifică pentru majoritatea oamenilor aceste sărbători? păi, Crăciunul – naşterea lui Iisus, deci, sărbătoare religioasă, în care oamenii împodobesc bradul, mai defrişând o parte din păduri, fac cadouri – momente în care mai cheltuiesc o mare sumă de bani, cumpără mai multă mâncare decât pot depozita (să nu zic „decât pot mânca”) şi .. se roagă; apoi este revelionul, vorba aia, au ţinut atâta post, trebuie să recupereze pe partea asta aşa că hai să petrecem! Revelionul, este o sărbătoare nereligioasă ce semnifică trecerea la un nou an calendaristic şi oamenii din nou, pentru această sărbătoare cheltuiesc, unii dintre ei, mai mult decât au câştigat în ultimile luni, că doar 1 dată pe an e revelionul! Da, dar mai sunt şi zile de naştere, şi Paştele, şi Crăciunul, ziua îndrăgostiţilor, 1 mai, ziua copilului, ziua mamei, mărţisorul! Au! Tot anul CUMPĂRĂM CADOURI şi CHEFUIM şi doar pentru că aşa zice societatea, nu pentru că aşa simţim. Cum nu era destul, a mai apărut şi Halloween-ul  şi Black Friday-ul, deh, ai noştri conducători au decis că oamenii nu cheltuiesc suficienti bani, că încă au bani să-şi cumpere case, maşini, să achite creditele… Ups, credite! Ştiţi? sunt acele împrumuturi care vă îndatorează pe viaţă şi vă fac să NU MAI TRĂIŢI? din ce mă uit în jur, puţini, foarte puţini oameni îşi dau seama cât de PUŢIN TIMP aveţi la dispoziţie să vă trăiţi viaţa, şi voi cum o trăiţi? chefuind, mâncând şi îmbătându-vă în mare parte la party uri când, dacă v-aţi gândi, mai atent, veţi vedea că aveţi şi alte dorinţe.. dorinţe pe care le spuneţi altora şi spuneţi „mai e timp”, „altă dată”, „când voi avea bani”, „când va fi momentul potrivit”, dorinţe care sună cam aşa „aş vrea să vizitez … „, „aş vrea să cânt la …”, „aş vrea să călătoresc”, „aş face ….”, „aş vrea să văd…” şi toate sunt doar rostite şi niciodată îndeplinite, de ce? pentru că banii care ar trebui să fie economisiţi pentru acele dorinţe sunt daţi pe plăceri superficiale şi de moment precum party-urile, mâncatul în oraş, fumatul, băutul cu prietenii, haine şi accesorii scumpe şi aşa mai departe, tragedia nu ar fi asta cât faptul că toată viaţa vi-o petreceţi în acelaşi loc, oraş, nu vedeţi, nu ştiţi nimic decât cutiuţa în care v-aţi băgat voi şi restul prietenilor de acelaşi fel. Şi e normal, doar atât vă permiteţi… însă banii voştri, banii produşi de voi se duc la cei ce vă oferă aceste servicii, ei sunt cei ce trăiesc pe spinarea voastră! Voi nu trăiţi, voi vă drogaţi pentru că nu vă place viaţa pe care o aveţi, şi trece repede aşa, însă e un moment, spre sfârşitul ei, în care vin regretele.

Pe moment nu va daţi seama dar toate aceste plăceri de moment, vă consumă fără să vă daţi seama şi apoi vă întrebaţi de ce sunteţi nefericiţi, de ce sunteţi stresati şi de ce nu reusesiţi să ieşiţi din acest cerc vicios. Soluţia este simplă la bază dar greu de pus în practică – învătaţi să spuneţi „NU!”. „Nu!” lucrurilor care nu vă ajută să vă îndepliniţi dorinţele, niciun vis sau dorinţă frumoasă nu se împlineşte uşor ci cu sacrificii, ce sacrificii? acestea care sunt atât de mari, în aparenţă, dar neînsemnate, ca renunţatul la toate cheltuielile inutile pe care societatea vi le bagă pe gât de fiecare dată când apare un brand, o sărbatoare, un obicei etc.

De ce vă spun toate astea? nu pentru că pareţi nefericiţi, ci pentru ca sunteţi şi nu vă daţi seama. O văd uşor, în exterior toţi râdeţi şi petreceţi, dansaţi şi faceţi tot felul de aroganţe, până într-un moment în care clacaţi şi vă treziţi singuri plângând şi-o să vă întrebaţi unde vă e viaţa. Nu vă miraţi, am văzut-o cu ochii mei, şi mai ales la băutură, atunci omul este el însuşi, atunci îşi admite viaţa mizerabilă – ce agonie!

Cum spune şi titlul, totul este o mare ironie, aparent vă bucuraţi, vă distraţi, cheluiţi banii pentru „fericire” însă tot ceea ce faceţi este să supravietuiţi, să treceţi prin viaţă, fără s-o trăiţi.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: