Gasesti scuze sau solutii?

Evenimente recente din viata mea mi-au aratat ca exista doua categorii de oameni din punct de vedere al gestionarii problemelor: o categorie de oameni care gaseste scuze atunci cand apare o problema si o categorie de oameni care gaseste solutii.

Inainte de toate vreau sa spun ca prefer sa fiu inconjurata de oameni din a doua categorie, clar. De ce? pentru ca aceia sunt oameni deosebiti, sunt oameni care isi asuma responsabilitati, sunt oameni care stiu ca nimic nu este imposibil si ca limitele sunt impuse doar de gandirea lor, sunt oameni care nu se plang, care ofera rezultate, de cele mai multe ori pozitive. Si trebuie sa stiti, ca rezultatele negative sunt mai bune decat rezultate inexistente, pentru ca din experiente negative inveti si poti corecta, insa daca n-ai nimic, nu poti avansa.

Oamenii care gasesc scuze sunt oameni de evitat, sunt oameni care vor depinde mereu de altii, care nu sunt capabili sa traiasca, sa ajute, sa faca ceva bun cu viata lor. Sunt oameni lasi, delasatori, pe care nu te poti baza, care nu au ce oferi. Daca esti un astfel de om, ar fi bine sa gasesti o cale sa-ti schimbi atitudinea pentru ca, personal, sunt sigura ca nu-ti va merge bine pe termen lung si toti oamenii constienti vor fugi de tine. Vei ajunge singur si deprimat si vei avea noroc daca cineva se va indura de tine sa te scoata din asta, sau, vei fi inconjurat de oameni asemeni tie.

Oamenii care gasesc solutii sunt oameni inteligenti, curajosi, care au vointa si cu dorinta de a ajuta. Sunt oamenii pe care ii vrei langa tine pentru aceasta calitate, te poti baza pe ei si stii ca te poti astepta doar la lucruri bune din partea lor si mai ales, sunt genul de oameni care pot schimba lumea in bine!

Oamenii care gasesc solutii nu se plang, cauta in permanenta variante la problemele aparute si nu numai; ei cauta variante si prin care sa stopeze reaparitia acelorasi probleme sau aparitia problemelor asemanatoare si chiar sa se dezvolte pentru a preveni orice fel de probleme serioase in viata lor. Sunt oameni care au inteles ca totul se realizeaza prin puterea vointei, au inteles ca nu exista „nu pot” ci exista „nu vreau”, iar ei au ales sa renunte la „nu vreau”.

Este o mare diferenta intre cele doua categorii de oameni. Cei care gasesc solutii sunt oameni de calitate, de ce? pentru ca renunta la comoditate. Este mai usor sa spui „nu pot” sau sa amani rezolvarea unor lucruri decat sa incerci, decat sa inveti, decat sa te chinuiesti sa rezolvi ceva, decat sa-ti asumi rezultate negative. Nimeni nu a spus ca este usor sa rezolvi probleme sau sa faci alegeri importante, grele, nu, doar ca unii accepta si lupta sa rezolve aceste probleme iar altii prefera sa ramana comozi si sa nu depuna niciun fel de efort pentru a le merge bine lor si/sau celor din jur prin actiunile lor. Mai mult de atat, multi dintre ei fug de responsabilitate si ii atrag in haosul din viata lor pe ceilalti oameni. Nu reusesc sa-si pun viata pe o cale buna alegand sa ramana pe calea gresita desi sunt constienti de asta. In disperarea de a gasi o cale de mijloc, de a face un compromis, se amagesc pe ei insisi si pe cei din jurul lor prin atitudini false, fara rost sau care duc la rezultate negative pentru ambele parti. Oamenii acestia nu aduc nimic bun in viata nimanui, nici macar a lor.

Asadar, tu din ce categorie faci parte? din cei care gasesc scuze sau dintre cei care gasesc solutii?

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: