Diferenta dintre „a trai” si „iluzia de a trai”

Am reinceput sa urmaresc clipurile lui Levi – este un tanar inteligent si o adevarata inspiratie pentru tinerii asemeni lui – spun „asemeni lui” pentru ca ma refer la constructia lui ca persoana, este un om doritor de a face bine, curajos, liber si logic, exact ca mine. Ei, eu nu am inca independenta lui financiara dar sunt pe drumul cel bun.

Revenind la titlu, as vrea sa va fac atenti la ceva ce aparent este banal – o sa va spun ca majoritatea dintre voi nu traiti viata voastra ci pe a altora. O sa spuneti „cum asa?” – o sa va explic la ce ma refer. Cei mai multi dintre voi au vicii – adica obiceiuri nocive dar provocate de impresia ca va ofera ceva bun, asa cum sunt tigarile, alcoolul si jocurile de noroc. Majoritatea dintre voi le aveti si le-ati dobandit in speranta ca veti fi mai doriti, mai apreciati si mai apropiati de oameni, si ati ramas cu ele, chiar si asa, nu va simtiti mai bine cu ele, ci in cel mai bun caz, la fel ca atunci cand nu le-ati avea, doar ca va fac rau din multe alte puncte de vedere cum ar fi sanatatea si situatia financiara. Un alt aspect care arata ca nu traiti cum va doriti sunt lucrurile care, aparent, va fac o imagine mai buna cum ar fi tehnologia de ultima ora, hainele de firma, lucurile scumpe in general, petrecerile – acestea sunt lucruri dupa care alergati, multi dintre voi, toata viata. Ele nu va ofera fericire, ci va ajuta sa va insusiti imaginea pe care altii isi doresc sa o vada. Scopul? sa fiti mai aproape de ei. Problema omenirii este ca este prea superficiala, oamenii care au inventat toate astea, le-au inventat doar pentru a avea putere asupra celorlalti, pentru a se imbogati. Cum? si-au dat seama ca omul este slab, este manipulabil si influentabil si s-a profitat de el. Putini sunt cei care isi dau seama ca nu au nevoie de aceste lucruri. Ganditi-va putin, daca am avea fiecare dintre noi propria planeta, si lucrurile si magainzele ar fi pe strazi nelimitate si ai putea sa le obtii gratis, fiind singur, le-ai mai vrea? nu ai mai avea pe cine sa impresionezi, nu ai mai avea cui sa arati „CE AI TU”, deci, ti s-ar mai parea asa importante? daca ai fi singur, ai mai fuma? nu te-ar vedea nimeni, nu ai fuma cu nimeni, ca sa stai „la tigara” pentru barfa. Te-ai mai imbata? nu mai e distractiv pentru nimeni, cu atat mai putin pentru tine. Deci, vedeti? cam nimic din toate astea nu sunt pentru voi, ci pentru ceilalti – asta vreau sa spun cand spun ca nu traiti viata voastra ci pe a altora – sunteti ceea ce vor altii sa fiti doar ca sa fiti doriti.

Eu nu sunt asa si mi-e bine, v-o spun doar din compasiune, imi doresc pentru voi sa fiti bine ca si mine, fara aceste lucruri care va mananca timpul, banii si sanatatea, va streseaza si va aduc neliniste fara sa va dati seama.

Si eu am placeri dar daca compar, tot ceea ce fac eu chiar fac pentru mine, fac pentru ca-mi place si as continua sa fac si daca as fi singura, pentru ca stai, chiar sunt singura! Venim pe lume singuri si plecam tot singuri, putini sunt cei care inteleg, insa in tot acest context traim printre ceilalti si avem nevoie sa comunicam, sa ajutam, sa fim apreciati. Eu scriu pentru a-i invata pe altii ceva ce stiu ca le va schimba viata in bine, ma va lua in considerare si ma va intelege doar cine isi doreste sa fie fericit. Eu nu oblig pe nimeni, nici n-as avea cum dar nu asta este scopul meu. Scopul meu este sa traiesc, si printre altele, a ajuta oamenii, face parte din viata mea.

Sper sa intelegeti ce am vrut sa spun in acest articol si sa incepeti sa va imbunatatiti viata, pentru ca doar una aveti si MERITA traita din plin insa, cum ziceam, multi, au doar IMPRESIA ca o traiesc.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: