Omule, pentru ce traiesti?

Ma gandeam azi, ce controversata e ideea asta de familie, sa ai sau sa nu ai copii? am scris un articol referitor la procreare, respectiv motive pro si contra. Ce ma intriga pe mine este ca multi oameni confunda acest lucru, de a da nastere copiilor, cu scopul vietii. Cine poate spune care e scopul vietii? in afara de religie – din ce stiu, ea spune „cresteti si inmultiti-va!”, sigur, ne-a dat un scop (ironic vorbind). Parerea mea e ca scopul vietii unui om este de a trai si de a avea rezultate. Orice lucru creat pe lumea asta are un scop practic, noi de ce-am fi diferiti? bine-nteles, rezultatele pot fi pozitive sau negative.

Orice vei face in lumea asta vei avea rezultate, vei lasa lucruri mostenire sau amintiri, inventii, scrieri sau realizari, copii sau cenusa, ceva vei lasa oricum, ca vei fi sau nu amintit in istorie, oare, chiar conteaza? pe tine te intereseaza cat traiesti – ce traiesti! Pentru ca doar acum esti constient, cand vei fi mort nu vei mai stii, nu te va mai interesa. De ce sa te gandesti ce se va intampla referitor la tine cand tu nu vei mai fi? nu te va mai afecta in niciun fel.

Majoritatea oamenilor, dar in special, femeile, si-au stabilit ca scop al vietii nasterea copiilor, indiferent de situatie, daca isi permit sau nu, ei/ele vor copii pentru ca altfel, pentru ce traiesc? (ironic vorbind)

Viata nu se rezuma la a face copii! Viata este o perioada, te nasti, cresti, inveti, traiesti si mori. Intrebarea e, ce faci in intervalul asta? te bucuri? adica, traiesti? sau treci prin el si atat, adica, supravietuiesti?

Vreau sa atrag atentia asupra judecatii – invatati sa nu mai judecati, invatati ca fiecare poate alege ce vrea in viata atata timp cat nu raneste pe nimeni. Uneori, oamenii, impinsi de societate, convingeri gresite si instinct, aleg sa faca copii, care sufera din cauza alegerii gresite a parintilor. Alti oameni, care constientizeaza daca pot face sau nu copii, aleg constient si in functie de asta fie nu vor avea copii niciodata pentru ca nu au ce sa le ofere, fie vor avea dar le vor oferi o viata perfecta atat cat tine de puterile lor.

Multi oameni din egoism sau convingeri gresite fac copii, si gresesc, pentru ca nu-i fac asa cum trebuie, asta e o discutie grea pentru lumea in care traim, doar psihologii si putinele persoane mature emotional stiu ce inseamna de fapt sa faci copii, ceilalti vor da cu parul si vor spune ca, „de ce sa nu fac?” chiar daca pentru altii motivul „contra” este evident.

Ce vreau sa spun este ca AVETI ALTERNATIVE. Nu sunteti obligati sa faceti copii nici ca zic parintii, nici ca zice societatea, nici macar ca SIMTITI ca trebuie. Daca iti doresti cu adevarat copii, fa in asa fel incat ca tu SA PLATESTI pentru asta si nu copiii. Ce vreau sa zic cu asta? ca sa ai copii trebuie sa renunti la tine, trebuie sa-i dai TOT – timpul, banii, atentia, emotiile. Totul. Esti pregatit sa faci asta cu adevarat? nu exista jumatati de masura, pentru ca daca exista, copiii vor suferi mai mult sau mai putin, copiii sunt viitori adulti care pot sa imbnatateasca sau sa inrautateasca lumea. Daca nu esti pregatit, ar trebui sa renunti la dorinta ta egoista, omule, de a te inmulti. Vorba lui Vulpescu in acest articol – singurul motiv pentru care ar trebui sa facem copii este iubirea. Atat! De ce? ce se intampla cand apare un copil pe lume? apare o noua viata, viata este un DAR, deci, TREBUIE sa fie placut, nu neplacut. Daca il aduci pe lume sa se chinuie, nu esti OM.

Traiti viata la maxim pentru ca una singura aveti, lasati ceva bun in urma, nu rau, si nu va mai faceti griji pentru ce se intampla dupa cu averea voastra sau eu mai stiu ce altceva. Ocupati-va de asta inainte de moarte, sunt o multime de metode, copiii nu sunt singura.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: