Casatoria se strica din interior, nu din exterior

Majoritatea oamenilor nu stiu sa judece rational, o fac emotional, in turma, fara fundament, pe instinct. De ce spun asta? pentru ca atunci cand vine vorba de casatorie, lumea parca o ia razna, atat la nasterea ei cat si la incheierea ei, respectiv, la divort.

Trebuie sa stiti, dragii mei, ca institutia numita „casatorie” este o forma de manipulare a societatii. Cum asa? simplu, femeile sunt dezavantajate in societate, ca sa supravietuiasca, trebuie sa se casatoreasca cu un barbat care le poate ajuta sau chiar sustine financiar, pe de-o parte, pe de alta parte, daca vrei sa-ti intemeiezi o familie, casatoria e obligatorie si aici sunt de acord cu ea, de ce? pentru ca intemeierea unei familii presupunerea aducerea pe lume a unuia sau mai multor copii, acestia necesita o ingrijire financiara deosebita si nu numai, respectiv, din partea ambilor parinti. Statul sustine familia, sunt multe reguli (de care eu nu stiu, doar stiu ca sunt) care impiedica realizarea unor lucruri intr-un cuplu necasatorit. Casatoria face posibile aceste lucruri, un exemplu de care am auzit este cumpararea unei locuinte. Pe langa asta, casatoria ofera foarte multe avantaje marunte (din nou, nu le stiu), la prima vedere, de aceea foarte multi oameni se grabesc sa o realizeze si apoi, cand isi dau seama ca nu a fost o decizie buna, sa o destrame.

Se pare ca peste tot in lume rata divortului este destul de mare si, surprinzator, in Romania este una rezonabila in jurul procentului de 25%, insa ar putea fi si mai mica. Motivul numarul 1 pentru care oamenii divorteaza in Romania este infidelitatea. De ce apare infidelitatea, respectiv, sunt atatea divorturi? pentru ca oamenii se grabesc sa evalueze exact ce este cel mai putin important in aceasta decizie. In loc sa evalueze relatia dintre ei, ca parteneri, ca aspiratii, ca intelegere, ca iubire, ei evalueaza dorinta celor din jur – parintii ca vor nepoti, prietenii ca ii vor in „gasca” celor casatoriti, societatea ca ii vrea producatori de sclavi. Ei nu isi dau seama ca toate astea conduc de fapt, peste ani, la divort, deci, totul pleaca din interior. Ca in toate deciziile luate in viata, casatoria nu trebuie sa fie una impusa, influentata. Trebuie luata asumat si in urma unei analize serioase iar daca ma intrebati pe mine, ar trebui facuta doar daca sunt conditii propice pentru aparitia copiilor in peisaj.

O sa spun si de ce nu e bine sa va luati dupa altii cand sunteti impinsi sa va casatoriti: la fel cum va imping la inceput si judeca daca nu o faceti, la fel vor comenta si va vor judeca si daca ajungeti sa divortati, va vor terfeli pe toate partile – daca nu te casatoresti vor spune ca nu esti in stare, ca esti impotriva religiei, credintelor oamenilor, parintilor, ca nu esti in rand cu lumea, te vor marginaliza etc, daca te casatoresti si nu va fi o casnicie reusita – iti vor spune ca n-ai fost in stare, ca trebuie sa stai sa induri acum, ca cine te-a pus sa alegi prost? ca sa te gandesti la ce rau vei face in jur (sau copiilor, daca exista) daca vei divorta si asa mai departe. Si nu va vor judeca doar pe voi, ci si persoanele implicate, poate veti intalni pe cineva cu care chiar sunteti compatbil/a si vreti sa treceti mai departe, sa invatati din greseli – oamenii vor judeca si pe acea persoana implicata, il/o vor numi spargator/oare de case etc. Oamenii judeca indiferent de situatie pentru ca nu au ce face, voi trebuie sa constientizati ca nu ei sunt cei care traiesc viata voastra, ci voi, voi veti suporta si bucuriile si consecintele negative asadar, treziti-va! Sper ca acest articol sa va faca sa va puneti acest semn de intrebare: „Ma casatoresc pentru ca este initiativa mea, imi permit, imi iubesc partenerul/a si vreau sa-mi intemeiez o familie fericita sau sunt doar influentat/a de cei din jurul meu si mi se pare o idee buna?”

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: