Va sinucideti incet, neprotejand flora si fauna

Lumina, apa, flora, fauna si pamant, de asta are nevoie viata ca sa existe! Ne-am obisnuit cu viata, credem ca ni se cuvine si uitam ca nu e gratuita! Vreau sa trag un semnal de alarma asupra acestui fapt. Am vizionat un filmulet acum care mi-a reamintit de chestia asta si trebuie sa spun ca m-a indignat foarte tare. Este vorba de un documentar facut referitor la taierea ilegala a padurilor din Romania, din zona Carpatilor, si credeti-ma, e tragic! Documentarul il gasiti aici si sper sa va inspire sa luati atitudine, cum? o sa va dau eu cateva idei aici!

Vazand documentarul mi-am amintit de un mesaj de care eu sunt constienta insa trebuie sa vi-l reamintesc si voua, si daca voi sunteti contienti de el, trebuie sa stiti ca cei care nu sunt, va fac rau prin inconstienta lor. Mesajul suna cam asa: „cand ultimul copac va fi taiat si ultimul izvor va fi otravit va veti aminti ca nu puteti manca BANI!”, profund, nu-i asa? ce vrea sa spuna mesajul? poate ca voi nu veti apuca aceste zile negre, insa continuand indiferenta, urmasii urmasilor vostri vor ajunge sa sufere cumplit, va fi o perioada cand lumea va muri de foame, se vor manca intre ei, vor supravietui cu greu pana la distrugerea rasei umane. Asta va doriti? poate ca nu va pasa acum, voi n-o sa mai fiti, dar nu va iubiti urmasii? totul pleaca de la voi. Nu iubiti animalele? ce vina au ele ca omul e lacom? nu sunteti recunoscatori ca ati primit acest dar – viata – si nu vreti sa-l dati mai departe in mod corect?

Ganditi-va putin. Cum puteti sa schimbati asta? implicati-va! Nu mai fiti comozi, gasiti solutii prin care sa impiedicati distrugerea resurselor naturale in masa, un exemplu ar fi – reciclati! Reciclati cat mai mult din ceea ce folositi si aveti posibilitatea (baterii, electronice, hartie, sticla, plastic, metal). Un alt exemplu – sunt actiuni de plantare a copacilor, mergeti si plantati copaci, va fi o experienta si veti ajuta la salvarea naturii. Ce mai puteti face? nu mai fiti snobi! Nu va mai cumparati lucruri doar pentru ca sunt scumpe sau pentru ca arata bine – vorbind de lemn, nu mai cumparati mobila! Lasati-o sa zaca in magazine, folositi-va de ce aveti deja, ingrijiti-o, lemnul este o resursa durabila, nu trebuie schimbata la fiecare 5 ani. Daca nu mai cumparati, nu se mai vinde, nu se mai produce, deci, nu se mai taie copaci! Folositi pentru drumurile scurte bicicleta, trotineta, rolele – scade poluarea! Ganditi-va la toate actiunile de zi cu zi si reduceti consumul de hartie – scrieti pe calculator, traim in era tehnologiei, avem posibilitatea sa consumam cat mai putina hartie – salvati-va documentele in telefoane, fiti foarte atenti cand aveti nevoie de documente fizice – faceti in asa fel incat sa nu gresiti, sa nu trebuiasca sa scoateti altele la imprimanta, sa nu trebuiasca sa faceti mai multe copii xerox. Nu faceti risipa de apa, nu lasati apa la robinet sa curga degeaba sau daca nu sunteti in zona. Nu lasati aparatura sa consume mai multa energie electrica decat e nevoie. Folositi lucrurile in asa fel incat sa le uzati cat mai greu.

Poate va vine greu sa credeti insa cu orice actiune din viata noastra contribuim mai mult sau mai putin, pozitiv sau negativ la tot ceea ce tine de consumul resurselor. Implicati-va!

Eu doar incerc sa va fac un bine, voi sunteti puterea, voi controlati tot doar ca inconstient sunteti controlati de altii, sunteti manipulati dupa bunul lor plac, oferindu-va ceea ce voi aveti impresia ca va trebuie. Trebuie sa va treziti, trebuie sa va dati seama ca nu asa stau lucrurile si ca voi sunteti stapanii vostri. Eu o sa mor, nu vreau sa am copii, copiii mei nu vor suferi, dar ai vostri e foarte posibil sa o faca. Eu am decis ca lumea nu e pregatita sa le ofere ceva frumos asa ca nu vreau sa le ofer un dar ironic – viata asa cum este in ziua de azi. Peste ani, poate lucrurile se vor schimba, si in alta viata voi oferi copiilor mei parte din memoria mea afectiva dar pana atunci, sper ca lumea sa se schimbe, stiu ca drumul meu nu se va termina dupa moarte insa nu voi mai fi constienta de viata asta. Eu incerc sa fac o lume mai buna pentru tot ceea ce iubesc in ea si anume omul superior, flora si fauna, lumina si apa precum si pamantul, intr-un cuvant – VIATA!

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: