Disciplina elimina „nu am” ul din viata ta

Disciplina este foarte importanta pentru un trai fara probleme. Ce este diciplina? nu vorbesc de cele prin care inveti diverse lucruri la scoala, vorbesc de ordine, de educarea comportamentului, de a fi disciplinat. Ce face disciplina? elimna haosul din viata ta. Ati vazut ce greu sunt de controlat copiii pentru a nu face lucruri gresite? si ce zic oamenii care stiu ce inseamna asta? in majoritatea cazurilor spun ca, copiii sunt nedisciplinati, adica nu au un set de reguli de buna purtare dupa care sa se ghideze, fac totul pe dos, traiesc precum animalele. Disciplina este dresajul pentru oameni, pe intelesul tuturor, ironia face ca oamenii dreseaza animale dar pe ei insisi, nu.

Am vrut sa vorbesc despre asta pentru ca aud peste tot cum oamenii se plang, „nu am timp”, „nu am bani”, „nu am ce-mi doresc” etc, de ce? pentru ca le lipseste disciplina. In loc de acele afirmatii, corect ar fi sa spuna „nu am disciplina”. Fa in asa fel incat sa ai disciplina si vei avea de toate!

De ce sunt atat de putini oameni disciplinati? pentru ca e greu sa fii disciplinat, nu oricine reuseste, de ce? pentru ca presupune efort, presupune renuntarea la impulsivitate, la dorinte superficiale, inutile, presupune renuntare la orgoliu, la clisee, la spiritul de turma, presupune puterea de a spune „nu” tentatiilor care nu aduc niciun folos real sau superior.

Daca te disciplinezi o sa fii capabil sa – pui bani deoparte, sa ajungi la timp la intalniri, evenimente, serviciu etc, sa fii mai sanatos, sa ai ce-ti doresti, cu alte cuvinte, sa fii fericit! Cine nu-si doreste sa fie fericit? aparent, multa lume. Trist! Treziti-va si pune-ti batul pe voi, educati-va, lasati mofturile, puneti-va viata in ordine si lucrurile bune vor veni de la sine. Stiu ca e greu dar nimic din ce e bun nu e usor de obtinut.

Si ca sa va dau si exemple concrete la ce-ar trebui sa renuntati – la EXCESUL de placeri superficiale si de moment gen televizor, petreceri, nopti pierdute, iesiri la bere si seminte, la cheltuieli inutile, la impulsivitate, ganditi de 10 ori inainte sa va cumparati / faceti ceva, renuntati la persoane care va consuma timpul fix degeaba, gen – sunt in viata voastra doar pentru ca arata bine si cam atat, (nu radeti, sigur exista), renuntati la chestii care va „imbunatatesc” imaginea, gen tigari, haine de firma si eu mai stiu ce alte fite, renuntati la „parerea altora conteaza mai mult decat a mea cand e vorba de mine”, sigur stiti la ce ma refer, pentru ca de cele mai multe ori oamenii fac alegeri raportandu-se la ce cred/vor altii de la ei si asa mai departe. Nu ma credeti? continuati asa si nu vi se va schimba nimic in viata, incercati, si veti vedea rezultatele. (Va dati seama ca nu scriam toate astea daca nu le-as fi aplicat eu si n-ar dat rezultate, si da, fiindca sunt o fiinta careia ii pasa, impart asta cu voi)

Ce ar trebui sa faceti ca sa va puteti disciplina? sa VRETI! Asta este un prim pas, dupa care, cititi carti/articole pentru dezvoltare personala (recomand carti scrise de Brian Tracey) si educatie financiara si chiar educatie sexuala, axati-va pe placeri de lunga durata si folositoare, gen sport, activitati creative, iesiri in natura, petrecerea de timp alaturi de minti stralucite etc si nu in ultimul rand IUBITI! Iubiti oamenii (atat pe cei de acelasi sex cat si pe cei de sex opus), iubiti animalele, iubiti natura si iubiti-va pe voi! Am scris articolul despre iubire, il gasiti aici.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: