Proasta de România

Andrei Vulpescu a scris un articol intitulat „Prostul de România” în care a descris perfect specimenul masculin plin de nesimțire, incultură și reavoință. Eu i-am sugerat să scrie și un articol în oglindă intitulat „Proasta de România” că vorba aia, sunt și atâtea nesimțite, inculte și rele pe deasupra. Dar până-l scrie el pe ăla m-am gândit să-l scriu eu pe ăsta.

Proasta de România o întâlnești peste tot, în RATB, în mall, la piață, la cinema, la spa și în orice loc populat de lume normală, în general. Arată decent, de obicei vrea să lase un aer prin care tinde spre perfecțiune fizică – manichiura facută, machiată până-n freză, „freza” făcută (coafată) și poartă haine cât mai sexy și nu uită să se dea cu apă de parfum apropiată ca rang de coco chanel. Și dacă i-a venit vreo idee de prin vreun film sigur are și 2-3 tatuaje „discrete” dar la vedere. Aleargă în parc sau merge la sală și în rest flămânzește ca nu cumva să se îngrașe.

Dacă apuci să intri în conflict cu ea, să te ferească Dumnezeu, cel mai bine ar fi să o ignori că altfel pleci acasă cu frigiderul plin, are gura mare și te inspăimântă nu numai tonul ei ci și vocabularul extrem de bogat legat de organele genitale, bărbătești, in general.

Proasta de România are studii superioare, în general, dar lucrează tot ca model videochat, deh, vrea să fie femeie independentă și să câștige ‘jdemii de lei. E atât de proastă încât e în stare să se certe cu PC ul dacă nu pornește fără să fi verificat dacă e bagat în priză.

În cazul în care nu merge cu RATB ul, sigur e cu mașina „lu’ iubi” și încurcă traficul mai ceva ca atunci când a făcut școala. Nu știe la ce-i folosesc oglinzile laterale, doar are parprizul în față, ce-i trebuie să știe ce e în spate? în cazul în care era să intre în tine, țipă ca o descreierată că are prioritate când ea are „cedează”. La ea, „a da semnal” e totuna cu „a putea face manevra”. Bine-nțeles că rămâne un mister cum a obținut permisul de conducere…

Proasta de România fumează de sparge și doar țigări slim, țigara electronică e prea mare și prea inestetică, nu e „trendy”. Împreună cu colegele/prietenele ei, „la tigara” este momentul în care încep bârfele, în general despre iubiți, telenovele sau shopping și se adresează cu „fată”. Din una în alta, începe lauda de sine și critica la adresa „concurenței”. Doamne ferește să vorbească despre sensul vieții sau despre ce cărți au mai citit.

Când iese în oraș cu „iubi” sau cu prietenele nu ezită să se oprească lângă ceva ce i se pare ei interesant și să pună una din persoanele cu care e să-i facă o poză, sau chiar să-și faca un selfie ca apoi sa dea rapid check-in în a cărui descriere scapă rapid o greșeală gramaticală pe care o scuză spunând că s-a grăbit sau că a scris intentionat așa dar a uitat ghilimelele. În cazurile mai triste vezi texte de genul „Akm am ajuns aici, nu-i așa k e mijto?”.

În cazul în care te duci la cinema la un film cu momente dramatice și nimerești în sala cu mai multe proaste de Romania, la un moment dat o s-auzi bocete ca la o înmormantare de-o sa te întrebi cu ce ai greșit.

Proasta de România, în principiu, nu știe să facă nimic și pozează în victimă cu orice ocazie. Dacă poate să facă o situație de așa natură încât să pară că are nevoie de ajutor pentru o eventuală „captură” (în cazul în care e single, și nu numai), și îndraznește să o ajute cine „nu trebuie”, răspunde sictirită „Lasă-mă, dragă, în pace, că mă descurc și singură!”.

Dacă este într-un cerc de specimene asemenea ei nu ezită la cea mai mică glumă să izbucnească într-un râs isteric doar pentru a atrage atenția. De asemenea dacă scoate smartphone-ul pe masă la terasă, sigur e îmbracat „shiny” într-o carcasă „rhuoz” cu model de pisicuță sau iepuraș.

În concluzie, proasta de România este un pericol iminent pentru societate.

P.S Am aflat ca articolul „Proasta de Romania” a fost scris inaintea articolului „Prostul de Romania” deci nu va mai exista un altul însa e diferit de al meu, asa ca spor la râs! (sau plâns, după caz 😀 )

P.S 2 De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: