Sa va zic despre iubire

„Iubirea” este un subiect atat de …. controversat, cand ar trebui sa fie atat de simplu. Dragi cititori, a iubi, e omeneste, iar in societatea noastra, din pacate, au ramas foarte putini oameni. In caz ca vreti sa va regasiti, cititi aceste randuri si amintiti-va ce este, cu adevarat, iubirea, astfel, vom crea o lume mai buna si mai fericita.

O sa incep sa va spun ce NU este iubirea: iubirea nu este nerabdare, nu este posesivitate, nu este gelozie, nu este atasament, nu este mijloc, nu este agresivitate, nu este egoism, nu este tristete si nu este NECONDITIONATA.

Da, ati citit bine, iubirea NU este NECONDITIONATA. Ce ESTE iubirea? din punctul meu de vedere, iubirea ESTE si atat. Ea inseamna liniste si bucurie, inseamna tot ce este bun, tot ce nu-ti provoaca niciun sentiment negativ. Iubirea este PURA, nu are NUANTE. Ea exista, sau nu. Nu poti iubi cu jumatate de norma sau cu orice cantitate vreti voi ca masura. Iubirea ESTE sau ESTE LIPSA.

Iubirea NU are preferinte in functie de GEN, RASA, STARE FINANCIARA, POZITIE SOCIALA, STARE CIVILA si asa mai departe. Iubirea este sentimentul care nutreste altruism si empatie.

Am spus mai devreme ca iubirea NU este neconditionata, in schimb, a fi altruist inseamna sa ajuti neconditionat pe cineva. Ma refer la faptul ca nu poti iubi o persoana rea, plina de negativism, care iti face rau sau care face rau. Sigur, intr-o oarecare masura, o iubesti in asa fel incat sa nu-i raspunzi cu aceeasi moneda insa nu o poti iubi la nesfarsit, la un moment dat vei renunta sa-i mai oferi iubire.

Din ce in ce mai mult vad oameni care nu stiu ce este iubirea, care nu ofera iubire dar o pretind, care confunda iubirea cu admiratia sau simpatia de moment pentru anumite persoane. Iubirea nu este neconditionata, este conditionata de caracterul oamenilor, este conditionata de calitatea umana, nu ai cum sa iubesti un gunoi, nu e demn de iubire. Diferenta dintre a judeca si a stii cu certitudine ca o persoana este rea este ca atunci cand intalnesti o astfel de persoana poti sa o excluzi din start, ceea ce nu te face un iubitor, sau poti sa incerci sa-i arati calea cea buna, sa-i oferi o sansa. Cei care merita iubirea sunt persoane care adopta calitatile omenesti in schimbul celor negative. Persoanele demne de iubire renunta la orgoliu, la minciuna, la manipulare, la egoism, la individualism, la aroganta si asa mai departe. Persoanele demne de iubire sunt capabile sa iubeasca la randul lor.

Iubirea este un lucru de care foarte putini oameni sunt capabili in ziua de azi, iar ceilalti indivizi ai speciei numita „om” au patat-o si i-au pus etichete gresite. Peste tot auzi „te iubesc” sau „eu iubesc” si asa mai departe, in contexte care nu au nicio legatura cu iubirea. Un exemplu ar fi perioada in care omul este indragostit. Deseori oamenii fac confuzie intre iubire si dragoste. Dragii mei, indragostirea este o stare pur hormonala, este chimia din cap care ne creaza stari placute la vederea imaginii frumoase despre persoana de care suntem indragostiti. Real, ne indragostim de proiectia pe care o facem asupra unei persoane si nu de persoana insasi. Partea frumoasa este ca, in timp, cunoscandu-va real si muncind impreuna puteti ajunge la stadiul de iubire insa acest lucru este greu de realizat. Ca sa intelegeti la ce ma refer, un bun exemplu sunt relatiile si casatoriile care se termina cu spargere de capete. O sa spuneti ca iubirea s-a transformat in ura. Nu, iubirea nu se transforma niciodata in ura ci ceea ce nu inseamna iubire se transforma in ura, exact cum ziceam, dragostea (starea hormonala care a trecut), atasamentul, gelozia, egoismul, mandria si asa mai departe. Atunci cand iubesti, iti doresti cu toata fiinta sa faci bine, sa fie bine, sa simti bine in jurul tau si nu neaparat cu pretul tristetii tale, pentru ca real, in 100% din cazuri cand chiar iubesti, nu ai cum sa fii trist pentru ca iubirea este generatoare de fericire pentru propria persoana dar si pentru cei din jur!

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: