Cum, nu stii cine e….?!

Cum mi-a venit ideea sa scriu articolul asta? acum cateva luni mi s-a pomenit de Valentino Rossi, iar eu, desi motociclista de la jumatea lui 2014 (consider ca inclusiv in scoala am facut motociclism) nu auzisem de el, si am spus indiferenta „nu stiu cine e”. Mi s-a raspuns cu o mirare incredibila, „cum, nu stii cine e?”. Deschizand o paranteza ulterior m-am gandit si la o replica la intrebarea asta pe care o s-o dau de fiecare data cand mi se pune intrebarea asta si anume „dar el/ea stie cine sunt eu?”.

Stiu, aparent pare stupid, vorbim de oameni celebri din anumite domenii, de anumiti sportivi etc dar sa fim seriosi, nu toata lumea ii stie pe toti, de ce trebuie sa ne comportam asa? de ce nu putem raspunde pur si simplu cu „Este cineva care….” si sa ne vedem de treaba? de ce trebuie sa-l facem pe ala sa se simta mai jos? sa se simta un nimic? da, pentru ca vrei nu vrei, daca ai legatura cu un anumit domeniu si ti se da exemplu un nume d-asta greu si mai esti si mustrat ca n-ai auzit de el, brusc s-ar putea sa-ti scada putin stima de sine la modul „aaa, pai cine sunt eu sa fac nu stiu ce ca uite ce mare a fost ala”.

N-am inteles niciodata de ce oamenii isi aleg idoli, eroi, oameni pe care ii venereaza efectiv. Cum poti sa crezi despre cineva ca e cel mai bun dar sa vrei sa ajungi ca el? stim bine, sau, ma rog, cei constienti, ca nu exista doi oameni la fel si ca succesul unuia nu va fi si al altuia. Nu ma refer la cei care au fost campioni ani la rand intr-un anumit domeniu pentru ca au fost si altii care s-au aflat pe aceeasi pozitie ca si ei dar asta nu inseamna ca au ajuns la fel acolo, pun pariu ca nu au avut idoli chiar pe cei pe care i-au intrecut.

Oamenii care au ajuns sus si merita asta din plin sunt foarte putini, ca sa fii deosebit intr-adevar, sa fii deasupra tuturor, e nevoie de genialitate, e nevoie de unicitate, de originalitate, or sa-mi dai exemple ca Valentino Rossi care e din genul de oameni care nu va fi atat de adanc scrijelit in istorie precum Enstein sau Eminescu al nostru, esti infantil. Oricum m-am uitat de curiozitate la cateva curse de ale lui si de cateva ori cand a castigat „a jucat murdar”, pai nume d-astea imi dai? apropo, asta, dupa parerea mea spune multe si de caracterul tau. Oamenii care dau nume d-astea sunt genul de oameni care cred ca victoria conteaza mai mult decat competitia, mai mult decat oamenii. Pentru ei nu conteaza cum a fost obtinut succesul ci doar ca a fost obtinut. Ei, dragilor, aflati ca mie imi pasa cum a fost obtinut succesul si cine „joaca murdar”, pentru mine, nu e campion, indiferent de clasament, dimpotriva, e ultimul clasat pe lista celor respectati de mine sau nici macar nu apare acolo.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: