Esti rasist/a? esti prost/proasta (Video)

Am vazut un filmulet acum cateva saptamani pe care l-am revazut acum si pe care l-am sharuit pe facebook insa nu am scris pe tema asta, am sa scriu acum. E vorba despre rasism. Nu am fost niciodata rasista si nu voi fi pentru ca am un minim de inteligenta emotionala incat sa-mi dau seama ca indiferent de rasa suntem toti oameni, avem toate celelalte lucruri in comun in afara de micile diferente fizice. Toti vorbim o limba cu cei din tara in care locuim, toti ne educam, muncim ca sa ne castigam existenta, ne distram, respiram acelasi aer, mancam aceeasi mancare, iubim si simtim la fel, putem suferi de aceleasi boli si asa mai departe.

Majoritatea oamenilor urasc tiganii (romii) insa majoritatea dintre romi au dat motive ca ei sa o faca. E adevarat ca e o natie care a adus multe probleme romanilor si nu numai insa ca si restul natiilor, au exceptii. A uri oameni, e diferit de a uri doar oamenii care apartin unei anumite etnii. A uri oameni din anumite motive intemeiate, e omeneste (la nivel instinctiv) insa a-i uri doar pentru ca nu apartin natiei tale sau a alteia preferate de tine, este o greseala. Acum nu spun ca sa urasti e bine, recomandat ar fi sa renuntati de tot la orice fel de ura pentru ca va consuma tot pe voi pe termen lung insa macar nu o faceti nejustificat, doar pentru ca va credeti mai buni, pentru ca nu sunteti, cu totii apartinem aceleiasi specii si aceea este „omul”.

Inainte de a uri oamenii care apartin unei anumite etnii, intrebati-va mai intai de ce o faceti, si incercati sa va raspundeti cat mai sincer si cat mai exact, apoi sa va intrebati daca raspunsurile voastre sunt plauzibile, daca sunt rationale. Daca nu sunt, si mai mult ca sigur nu sunt, atunci problema e la voi.

Va invit sa urmariti filmuletul si sunt convinsa ca cei care au minimul de inteligenta emotionala necesar, chiar daca acum sunt rasisti, isi vor schimba parerea conform dovezilor stiintei.

 

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: