Pentru ca imaginea conteaza mai mult decat sanatatea…

…avem oameni bolnavi sau cu defecte fizice ce ar putea fi reparate. De ce? pentru ca in mod ironic, oamenii cred ca accesoriile ii fac frumosi sau le construiesc o imagine buna. De ce spun in mod ironic? pentru ca sanatatea e un semn al frumusetii si invers, oamenii frumosi dau dovada de un corp si o minte sanatoasa.

Din ce in ce intalnesc oameni care nu au grija de ei. Nu au grija de corpul lor, nu au grija de dintii lor, de mintea si chiar de ochii lor. Eu m-am nascut cu hipermetropie cu astigmatism. Astigmatismul este un viciu de refractie, fiind o conditie in care este prezenta o anomalie a formei ochiului. Se poate asocia si cu alte vicii de refractie ca miopia si hipermetropia (cand ochiul este prea scurt) cum e in cazul meu. In toate aceste situatii, razele de lumina nu se proiecteaza corect la nivelul portiunii posterioare a ochiului. Boala am mostenit-o de la tatal meu si am dioptrii destul de mari, cand eram mica erau si mai mari dar prin corectie optica (purtand ochelari) s-au mai redus insa din pacate, nu suficient; suficient pentru ce? pentru operatie.

Am cautat informatii cu privire la anularea definitiva a dioptriilor dar din pacate, nu exista, exista doar posibilitatea ca dupa operatie sa pot vedea la fel de bine ca si cu ochelari doar sa nu mai port ochelari insa operatia este extrem de scumpa, chirurgicala fiind, si avand si un risc de vreo 3 procente sa-mi pierd de tot vederea. Nu acelasi lucru se poate spune si despre cei cu miopie, multi se pot opera dar prefera sa aiba ultimul racnet de telefon, haine de firma si eu mai stiu ce alte mofturi.

De asemenea vad multi oameni care nu trateaza nici macar problemele minore ale dintilor, cum sunt cariile, nu inteleg ca vor ramane de tot fara dinti daca nu le trateaza, dar, din nou, prefera sa dea banii pe tigari, care le fac si mai mult rau, sau pe alte lucruri care le imbunatatesc imaginea in societate. Acelasi lucru se aplica si la oamenii supraponderali.

De ce sa arati bine si sa fii sanatos cand poti sa concurezi cu restul populatiei la rangul de „cel mai smecher barbat / femeie”?

Nu pot sa ii inteleg pe oamenii astia, tot ce trebuie sa conteze pe lumea asta este sanatatea pentru ca fara ea nu poti face nimic, cand o sa inteleaga?

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: