Este important sa asculti

Nu este suficient ca atunci cand cineva vorbeste cu tine sa-l auzi, trebuie sa-l asculti, adica sa si intelegi ce spune, sa fii atent la ce-ti spune si sa dai importanta ulterior celor spuse de el.

Am intalnit multe situatii in care oamenii vor sa vorbeasca peste ceilalti fara sa asculte ceea ce acestia au de spus fara sa se gandeasca ca daca ar asculta, poate nu ar mai fi nevoie sa deschida gura ulterior sau sa-si faca griji si ganduri.

Cand eram in generala profesorul nostru de chimie ne-a spus ca el va vorbi foarte putin cu noi pentru ca vrea sa-si economiseasca energia pentru ca a citit ca vorbitul consuma foarte multa energie.

Ieri mi-am comandat camera video sport dorita si m-a sunat curierul sa-mi spuna ca se va livra azi si ca trebuie sa platesc ramburs. I-am explicat ca am platit deja prin ordin de plata si ca trebuie sa fie o gresala. A spus ca nu poate sa-mi livreze produsul pentru ca el trebuie sa incaseze. I-am explicat ca o sa sun eu la compania la care am platit sa vad ce s-a intamplat ca sigur e o gresala. Fara sa-i spun sa-mi aduca produsul asa, el a continuat sa-mi mai spuna de vreo 2-3 ori ca el nu poate sa-mi aduca produsul daca nu-i platesc cash si probabil ar mai fi continuat daca nu-i spuneam ca eu nu cer asta si ca stiu ca nu are cum sa-mi livreze daca lui ii figureaza ca eu trebuie sa platesc si sa se calmeze ca am inteles. Exemplu de om care nu asculta si care, probabil, a ramas cu sechele din cauza altora care nu asculta cand incearca sa li se explice ceva.

Va spun ca in lumea asta s-ar evita mult mai multe conflicte daca ati invata sa ascultati, adica doar sa va deschideti urechile nu sa „va supuneti”, asta e o alta discutie. Ascultati si toata lumea va avea de castigat. Sigur, exista si varianta de oameni batuti in cap dar asta este mult mai rara in realitate dar din cauza celor care nu asculta in general, avem impresia ca toata lumea e batuta in cap.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: