Ce facem cu superstitiile?

Parerea mea e ca tre’ sa le stergeti definitiv si irevocabil din viata voastra, din vocabular, sa nu mai existe cuvantul „superstitie”. Stiti ce inseamna de fapt cuvantul „superstitie”? definitia din dex e cam asa: SUPERSTÍȚIE, superstiții, s. f. Credință primitivă (bazată pe rămășițe ale animismului și magiei) în spirite bune și rele, în farmece și vrăji, în semne prevestitoare, în numere fatidice etc, in traducere libera, tre’ sa fii dobitoc sa crezi ca orice se intampla are un motiv ascuns, un indiciu, un semn, o informatie.

Eu am renuntat demult la superstitii, (mai exact nu le-am avut niciodata dar cand eram mica ma mai speriam de ce zice lumea, deh, eram copil) pentru ca mi-am dat seama ca sunt inventate de dobitoci pentru dobitoci, e o lume a lor acolo si nah, fiecare cu ale lui dar sa nu ma implice si pe mine. Da, se spune ca totul se intampla cu un motiv insa acum hai sa nu spunem ca daca te-ai uitat in oglinda la nu stiu ce ora o sa ai ghinion 10 ani, seriously? (sa nu mai zic ca asta am invetat-o eu acum dar daca ganditi in spirit superstitios veti vedea ca e plauzibila).

Sunt multe superstitii, din ce-mi amintesc, dar mai mult ca idee nu chiar intocmai:

  1. Daca-ti taie pisica neagra calea ai ghinion 7 ani.
  2. Daca cineva sta pe jos si treci peste picioarele lui ii iei norocul sau ramane mic, ceva de genul si tre’ sa treci inapoi :))
  3. Daca treci pe sub masa mortului devine strigoi.
  4. Daca tii oglinzile neacoperite in casa cand moare cineva si sta in casa mai urmeaza sa moara cineva, parca, sau asta era aia cu strigoiul? :))
  5. Sa nu te intorci din drum ca-ti merge rau.

Astea sunt doar cateva stupide din cate am auzit si multe inca sunt valabile chiar si pt „lumea buna” pentru ca nah, inmormantarile inca exista iar obiceiurile de la ele clar sunt respectate.

Trezeti-va la realitate, ma adresez oamenilor care isi folosesc creierul, superstitiile nu au ce cauta in viata voastra decat daca vreti sa gasiti voi un vinovat in afara de voi insiva pentru tot ce se intampla, atat bun cat si rau, in rest, la gunoi cu ele!

P.S e adevarat ca exista energii si influente in univers si ca multe lucruri se intampla din anumite cauze dar asta e o discutie mai lunga si nu are legatura cu superstitiile ci cu voi insiva.

P.S 2 De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: