Capu’ face, capu’ trage!

E un proverb romanesc care se refera la faptul ca asa cum actionezi, asa cum te duce mintea, asa vei avea parte de rezultatele corespunzatoare. De asemenea, sunt doua proverbe care se refera la exprimarea verbala si la felul in care interactionam cu ceilalti cum ar fi „vorba dulce, mult aduce” si „gura bate curu’ „, scuzati expresia dar e populara. Aceste doua proverbe sunt niste lectii importante privind relatiile dintre oameni si daca sunt intelese va pot ajuta pe parcursul vietii.

Inca nu sunt maestra in a recunoaste oamenii de calitate sau pe cei lipsiti de ea si de aceea uneori ma insel in privinta oamenilor si leg relatii daunatoare mie cum a fost si cea din care am tras aceasta invatatura. Sunt o persoana altruista, ajut persoanele pana la proba contrarie dar si cand persoanele respective devin de un tupeu fantastic, imi rezerv dreptul de a spune „Nu” la rugamintea lor pentru ajutor si nu numai, ci chiar sa ma indepartez de ele. De ce? simplu, pentru a le arata ca „gura bate curu’ „. E foarte importanta modestia in lumea asta, e foarte important sa stii unde ti-e locul. Multi nu stiu acest lucru, se dau ce nu sunt, au gura mare si cand n-au dreptate, se dau destepti, se contrazic aiurea si de cele mai multe ori nu admit cand gresesc, respectiv jignesc si ii fac sa se simta prost pe ceilalti din jurul lor prin comportamentul pe care-l au.

Nu e suficient ca atunci cand vreti ajutorul cuiva sa ii vorbiti frumos, trebuie sa-i dovediti si ca o faceti moral si nu doar de fatada cum ar fi „vorba dulce, mult aduce”. Degeaba vorbesti frumos daca actionezi contrar sau dovedesti ulterior ca au fost vorbe in vant.

Asadar, in functie de lectiile pe care le invatati, respectiv dupa cum actioneaza capul vostru, asa veti fi rasplatiti. Recomandarea mea este sa tratati cu respect pentru a fi tratati la fel, sa vorbiti frumos pentru a vi se vorbi frumos, sa acordati sanse pentru a se fi acorda sanse si asa mai departe, este una din legile universului, vei primi intotdeauna ceea ce oferi.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: