Cand incetati sa mai generalizati?

Nici macar nu stiu daca sa ma adresez ambelor sexe sau doar barbatilor. Dar hai sa ma adresez amandurora, incetati sa generalizati evenimente, persoane, mentalitati! Nu suntem toti la fel si nu vom fi niciodata, cel mult ne vom apropia ca si comportament si exista doar doua tipuri, bune si rele.

E adevarat ca exista mai mult comportamente rele in ziua de azi, din pacate, pentru ca educatia e precara si putini vor sa se dezvolte cu adevarat. Ca sa fii un om evoluat nu e usor, si ca sa faci un lucru greu trebuie sa fii facut pentru asta, trebuie sa fii tare si nu oricine e tare, de aceea oamenii de calitate sunt putini, oamenii care vor mai mult de la ei si nu de la cei din jur, sunt putini, oamenii care respecta oamenii, sunt putini, oamenii care stiu ce sunt valorile morale si le respecta, sunt putini, oamenii maturizati emotional, sunt putini, asta nu inseamna ca TOTI suntem la fel ca cei multi.

Pe langa articolele lui Vulpescu mai citesc si comenatariile de la ele si sunt unii barbati care arunca toate femeile intr-o oala, gata, daca lor nu le-a mers bine pe partea asta (evident, din cauza lor) trag ei concluzii si dau vina pe altcineva, ce inseamna asta? neasumare, imaturitate emotionala. Nu de putine ori am intalnit barbati tineri, in special, care acuza „fetele” (femeile tinere) de faptul ca sunt usuratice sau profitoare. Serios? exista un singur mod prin care un om poate sa profite de alt om, atunci cand al doilea nu e suficient dezvoltat, se ghideaza dupa dorinte mai mult decat dupa ratiune si normal ca nu are cum sa obtina rezultate bune. Dorintele superficiale iti ofera placere superficiala. Societatea contribuie foarte mult la acest comportament pentru ca, intr-adevar, exista femei oportuniste si barbati profitori insa societatea ii invata asta „femeia e slaba si nu poate face singura nimic deci trebuie sa se descurce cumva”,”barbatul e vanator si animal din fire deci nu poate sa-si asume nimic”. Nu, oameni buni, indiferent ca suntem femei sau barbati, vina ne apartine pentru ca nimeni nu alege pentru noi ci noi facem alegerile pe care vrem sa le urmam, asadar lasati-o p-aia cu „femeile sunt nu stiu cum” sau „barbatii nu stiu ce fac”.E adevarat ca unele probleme in viata noastra apar atunci cand suntem prea tineri, adolescenti si ca sa le fi putut evita ar fi trebuit ca parintii nostri sa ne invete multe de mici insa cum nu s-a intamplat, am suferit, intr-adevar, din vina altora, dar atunci cand ajungem sa avem discernamant, cand incepem sa facem lucrurile pe cont propriu, deja nu mai e vina nimanui ci doar a noastra, valabil si pentru barbati si pentru femei.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: