Cum se obtine fericirea?

Ce inseamna sa fii fericit? multi vad fericirea ca pe ceva imposibil de atins dar de fapt e foarte usor. In mod normal unui om, ca sa fie fericit, ii trebuie doar sanatate, ca in rest, le poate face pe toate.

Astazi am purtat o scurta conversatie cu un vechi amic turc si fiindca nu mai vorbisem de vreo 2 ani m-a intrebat ce-am mai facut. I-am povestit, in mare si m-a intrebat la un moment dat daca am iubit, i-am zis ca nu si ca nu cred ca ma voi marita vreodata pentru ca nu vreau copii. Mi-a spus ca de ce? ca e pacat, ca e prima regula a vietii. M-a compatimit, ca nu voi fi fericita. I-am raspuns ca eu cred ca fericirea nu se obtine prin satisfacerea dorintelor ci prin faptul ca esti recunoscator pentru ceea ce ai si nu-ti mai doresti nimic altceva.

Tot astazi am citit o povestioara care scoate la iveala acelasi gand, lectura placuta!

„Înţelepciune antică: Povestea regelui care căuta fericirea

Acum multă vreme a trăit un rege care, în ciuda stilului său de viaţă luxos, nu era nici fericit, nici împăcat cu sine însuşi. Într-o zi, regele a dat peste un servitor care cânta fericit în timp ce lucra. Acest lucru l-a făcut pe rege să se întrebe de ce el, Conducătorul Suprem al ţinutului, era nefericit şi posomorât, în timp ce un umil servitor avea atât de multă bucurie în viaţa lui?

Regele l-a întrebat pe slujitor: „De ce eşti atât de fericit?” Omul a răspuns: „Majestate, eu nu sunt nimic altceva decât un servitor, iar familia mea şi cu mine nu avem nevoie de prea mult – doar un acoperiş deasupra capului şi mâncare caldă pentru a ne umple stomacul”.

Regele nu a fost satisfăcut cu acest răspuns. Mai târziu în cursul zilei, el a cerut sfatul sfetnicului său de încredere. După ce a ascultat problema regelui şi povestea servitorului său, sfetnicul a replicat: „Majestate, eu cred că servitorul nu face parte din Clubul 99”. „Clubul 99? Ce anume este acesta?”, a întrebat regele. Consilierul a răspuns: „Majestate, pentru a înţelege cu adevărat ce înseamnă Clubul 99, puneţi 99 de monede de aur într-o pungă şi lăsaţi-o la uşa acestui slujitor”.

Când servitorul a văzut punga, a luat-o cu el în casă. Când a deschis-o, un mare strigăt de bucurie s-a auzit venind din casa lui… Atât de multe monede de aur! El a început să le numere şi, după ce le-a numărat de mai multe ori, s-a convins că erau 99 de monede. Dar o întrebare nu îi dădea pace servitorului: „Ce s-ar fi putut întâmpla cu ultima monedă de aur? cu siguranţă, nimeni nu ar lăsa doar 99 de monede!”.

A căutat peste tot, dar ultima monedă lipsea. În cele din urmă, epuizat, el a decis că trebuie să muncească mai mult decât oricând pentru a câştiga acea monedă de aur şi a întregi suma. Din acea zi, viaţa slujitorului s-a schimbat: muncea foarte mult, a devenit morocănos şi îşi critica familia pentru că nu îl ajuta să câştige acea monedă de aur. Chiar s-a oprit din cântat în timp ce lucra. Martor al acestei transformări drastice, regele era din ce în ce mai nedumerit. Neînţelegând ce s-a întâmplat cu slujitorul său, regele s-a îndreptat din nou către sfetnic pentru a afla un răspuns. Acesta i-a spus: „Majestate, el a intrat acum în Clubul 99. Clubul 99 este un nume generic pentru acei oameni care au suficient pentru a fi fericiţi, dar nu sunt niciodată mulţumiţi, pentru că tânjesc mereu după mai mult şi se luptă pentru acel 1 în plus, spunându-şi în sinea lor: „Trebuie să obţin acest ultim lucru şi apoi voi fi fericit pentru toată viaţa”.

Putem fi fericiţi chiar şi cu foarte puţin în viaţa noastră, dar în clipa în care primim ceva mai mare şi mai bun, începem să ne dorim chiar mai mult. Ne pierdem somnul, fericirea, rănim oamenii din jurul nostru. Toate acestea ca preţ pentru dorinţele şi nevoile noastre aflate mereu în creştere”.”

Ca o concluzie, eu nu spun ca visele sau dorintele sunt rele, insa cand acestea ajung sa va conduca fiecare miscare din viata consumandu-va energia si bucuria, atunci devin rele. Doriti-va cu masura, munciti sa obtineti acele lucruri si bucurati-va de ele, nu treceti la un alt obiectiv decat daca ceea ce v-ati dorit pana acum si ati obtinut, v-a facut fericiti. Cheia consta in recunostinta.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: