Ca să fii inteligent, întâi trebuie să fii om!

V-am mai vorbit de inteligenta emotionala in articolul despre vicii insa acum vreau sa punctez altceva. Stiu ca barbatii sunt firi practice, am scris despre asta insa oricat de practic ar fi un om, ar trebui sa fie totusi om. Am scris de asemenea de faptul ca barbatii si femeile nu pot fi prieteni, si traiesc cu convingerea asta dupa ce mi-am „invatat lectia” insa o sa adaug ceva, barbatii si femeile care nu pot fi prieteni, nu sunt inteligenti iar in ziua de azi, prea putini au ajuns la nivelul asta de inteligenta ca sa inteleaga asta. Ce implica prietenia? altruism, iar altruismul implica iubire, ce implica iubirea? inteligenta, concluzia? un prost nu poate iubi, deci nu poate fi prieten cu o femeie. Aveti un clip scurt cu un mesaj aici.

Cei care nu stiu de tipurile de inteligenta e posibil sa se revolte si sa gandeasca „adica eu sunt prost, sau ce?”. Teoretic, da, practic, e o discutie mult mai lunga pe aceasta tema. Inteligenta emotionala e cel mai complex tip de inteligenta si cel mai greu de atins. Este inteligenta emotiilor, practic, cu ajutorul ei ne controlam toata viata, cu cat este mai definita cu atat suntem mai fericiti. Mai demult gasisem urmatoarele calitati pe care le dovedesc oamenii inteligenti emotional – abilitatea de a ști ce vor și capacitatea de a face ca lucrurile să se întâmple, autocontrol și chibzuință înainte de a acționa, încredere în sine și capacitatea de a-și asuma responsabilitatea pentru viața și acțiunile lor, răbdare, capacitatea de a avea relații intime sănătoase și de a închega relații sociale pozitive cu ceilalți, generozitate și dorința de a da și de a fi acolo pentru alții, integritate, un sentiment de echilibru și calm în situații de stres, perseverență, determinare, modestie și capacitatea de a admite atunci cand greșesc, din sursa evoluamimpreuna.ro.

Revenind la ceea ce voiam sa va spun, tot mai des intalnesc barbati care spun ca nu ar ajuta o femeie decat daca vor ceva de la ea si spera ca aceasta sa ii ofere, cum spuneam, spirit practic insa m-am gandit femeile de ce nu sunt asa? am intalnit multe femei care ajuta neconditionat si m-am intrebat de ce nu pot fi si barbatii asa, nu suntem toti oameni? apoi am inceput sa ma studiez un pic si pe mine si mi-am dat seama ca si eu sunt o fire practica si nu sunt barbat, dar sunt de asemenea altruista, si nu pentru ca sunt femeie, ci pentru ca am inteles un lucru important, nu totul se rezuma la supravietuire, ar trebui sa convietuim in armonie iar asta inseamna ajutor reciproc indiferent de situatie.

Sunt putini oameni care inteleg aceste lucruri. Sa nu facem totusi confuzie intre un ajutor real si situatiile in care se fac favoruri din mila, cum ar fi pomana. Un ajutor din partea cuiva se poate gasi sub diferite forme, fizica – bani, prezenta fizica, o mana de ajutor etc si morala – prezenta in viata cuiva, comunicarea, sfaturi, informatii, motivare etc.

Sunt situatii in care nu putem ajuta pe toata lumea sau nu putem ajuta intr-un moment anume din diverse motive insa asta nu inseamna ca atunci cand avem ocazia nu putem sa o facem. Pentru a ajuta cu adevarat pe cineva necesita generozitate, necesita renuntarea la ceva ce este al nostru, cel mai des este vorba de timp dar orice lucru bun facut se va intoarce la noi sub alta forma.

Asadar, doar oamenii cu adevarat inteligenti emotional pot iubi si pot convietui in armonie cu ceilalti. Cei care nu au ajuns la un nivel optim al inteligentei emotionale isi traiesc viata in haos si fac greseli care ii afecteaza si pe ei dar si pe cei din jur, iar de cele mai multe ori, nu sunt si nu se simt fericiti. Inteligenta emotionala este cheia fericirii umane.

Aveti aici un test bun pentru inteligenta emotionala (il gasiti pe la mijlocul articolului), recomand sa raspundeti cu „Da” sau „Nu” imediat dupa citirea intrebarii, respectiv, fara sa va uitati la punctajul raspunsului si apoi sa interpretati rezultatul. Sunt 25 de intrebari, adunati punctajul si impartiti-l la 25, apoi interpretati rezultatul dupa cum scrie acolo. Cu cat sunteti mai sinceri, cu atat obtineti un rezultat mai aproape de adevar. Succes!

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: