Prin ce se definește un bărbat

Zilele trecute am stat si am analizat putin comportamentul barbatilor, in special in relatia cu femeia iubita, si mi-am dat seama ca daca fameile inteleg anumite lucruri despre ei, le-ar merge mult mai bine amandurora.

De exemplu, si aici cred ca vor fi multi de acord cu mine, cu exceptia celor cu fetisuri diverse, barbatii nu suporta sa se tipe la ei. In mod normal nimanui nu-i place sa fie deranjat fonic insa, in spatele acestei actiuni cred ca se ascunde faptul ca ei nu suporta sa le fie pusa la indoiala puterea, autoritatea, masculinitatea intr-un cuvant, iar atunci cand tipi, respectiv, ai gura mare, ai acel aer de „tu nu esti asa tare, esti nimic si taci acum ca eu sunt mai tare ca tine si trebuie sa m-asculti”. Barbatii sunt facuti sa reprezinte forta, de aceea ei sunt responsabili cu protectia iar daca noi, femeile, incercam (ca real nu se poate asa ceva) sa-i injosim, nu reusim altceva decat sa scoatem afara animalul din ei care va distruge in loc sa creeze.

Un alt aspect este, dupa parerea mea, ca barbatii apreciaza sa le fie cerut ajutorul pentru ca lor le place sa rezolve probleme, ii face sa se simta capabili. Din nou, e o dovada pentru ei ca sunt ceea ce sunt si nu s-au devalorizat, ca au un scop si ca il ating cu fiecare clipa a vietii lor. Acum nu zic sa se profite, sunt si ei oameni, nu trebuie sa fie suprasolicitati sau incarcati cu ceva mult prea greu. Au si ei o limita si au nevoie de odihna, motiv pentru care intra in modul de aparare atunci cand li se cer prea multe lucruri sau lucruri peste puterea lor.

Un alt lucru care ii deranjeaza pe barbati foarte tare este sa ii puneti intr-o lumina proasta in fata altora, mai ales in fata anturajului lor. E foarte important sa va pastrati glumele proaste si remarcile sau alte observatii negative la adresa lor pentru atunci cand sunteti intre patru ochi, nu in fata tuturor. Este unul din lucrurile care ii scoate din sarite destul de tare.

Si un ultim lucru care cred ca ii defineste mai mult pe ei, in general, este ca nu le place sa fie batuti la cap, pisalogiti. Nu le place sa li se zica de mai multe ori acelasi lucruri si nici sa li se faca in permanenta observatii sau sa li se puna intrebari insistent chiar daca, aparent, este nevoie. Barbatii sunt firi practice, lor le place sa li se spuna scurt, clar si direct.

In ultima instanta o sa spun si despre niste lucruri care nu ii deranjeaza doar pe ei insa au fost mentionate de cateva din cunostintele mele cum ca i-ar deranja foarte tare precum minciuna, lipsa transparentei, ambiguitatea, duplicitatea, infidelitatea, lipsa de apreciere si critica. Sunt femeie insa si eu sunt deranjata de toate aceste lucruri in mod special asa ca am considerat ca sunt lucruri care displac tuturor.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: