Răutățile sunt doar frustrări etalate

Am trecut deja de prea multe ori prin asta cat sa-mi dau seama si singura, dar m-a ajutat si terapeuta cand am fost la niste discutii cu ea.

Sunt oameni care vor aduna diferite frustrari in relatia cu tine, oricare ar fi aia, de prietenie, de iubire sau de orice alta natura si se vor revarsa asupra ta mai devreme sau mai tarziu. Acele frustrari se vor manifesta de cele mai multe ori ca acuzatii si alte rautati, exagerari si pareri de rau la adresa ta. Trebuie sa ai un nivel extrem de inalt de inteligenta emotionala ca sa nu te afecteze aceste lucruri pentru ca, de cele mai multe ori, persoana care le scoate la iveala inseamna ceva pentru tine si atunci e cu atat mai greu sa ignori ce-ti spune.

Trebuie sa fii constient de un lucru insa, persoana care revarsa frustrarile asupra ta, de cele mai multe ori este imatura emotional si reactiile ei sunt normale. Un om care nu poate sa-si gestioneze emotiile si dorintele, le transforma in frustrari pe care le transmite mai departe la un moment dat.

In momentele lor de furie, cand frustrarile ies la suprafata si se revarsa asupra ta, incearca sa-ti pastrezi calmul si, la un moment dat, sa te indepartezi de persoana respectiva pentru ca nu-ti va face bine in viata. Poti incerca sa-i arati comportamentul si sa vezi daca si-l corecteaza insa daca crezi ca munca ar fi in zadar, renunta.

De cele mai multe ori nu suntem responsabili pentru ceea ce simt ceilalti insa ei ne vor face responsabili, atat pentru lucrurile rele cat si pentru lucrurile bune din viata lor dar adevarul este ca fiecare in parte este direct responsabil de fericirea cat si de nefericirea lui si cand va intelege asta va putea avea mult mai mult control asupra vietii sale.

Parerea mea e ca una din cauzele care provoaca frustrari unei persoane in diversele relatii cu alti oameni este cand ea incearca sa incalce din drepturile regasite aici. Multi oameni au impresia ca li se cuvin lucruri (sau ca lucrurile trebuie sa se intample intr-un fel favorabil lor) si atunci cand nu le obtin (sau cand nu se intampla asa), devin frustrati si gasesc si un vinovat (si de cele mai multe ori nu pe ei insisi), nefiind constienti ca acest lucru nu este tocmai pozitiv.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: