Mesaj pentru români!

Desi nu sunt fan Parazitii si nu stiu prea multe despre politica, am ochii larg deschisi si vad ceea ce se intampla. Piesa pe care au scos-o Parazitii, desi e pentru tarile din Europa, este o piesa in limba romana in care se poate regasi orice roman autentic si am tinut sa zic „autentic” pentru ca exact la asta se refera si piesa, la faptul ca am ajuns o natie patata de comportamentul tiganilor, in special, dar si al faptului ca avem un nivel inalt de coruptie si educatia e precara, astfel au aparut cersetorii din Romania si din alte tari sub diverse forme.

Baietii astia nu-s prosti deloc, ei au lansat un mesaj pentru Europa dar acest mesaj este de fapt pentru romani, e un indemn pentru toti romanii care au trait vremuri grele sau le traiesc in continuare, pentru toti copiii care cresc si sunt educati in conditii grele. Ei ni se adreseaza spunandu-ne sa tinem capul sus, sa fim in continuare curajosi, sa muncim cinstit, sa ne educam si sa ne pastram onoarea indiferent de conditii. Asa au descris ei Romania autentica – o tara de luptatori, o tara de oameni care pot invinge orice si nu se dau batuti orice ar fi.

Cei care cersesc sub diverse forme, fura, sunt needucati sau sustin legile proaste, nu sunt ceea ce ne reprezinta ca tara si popor, in piesa e foarte bine subliniat acest lucru „Noi nu cersim cu handicapu’ la vedere sa facem avere..”,”..nu emigram in Suedia cu 7 copii sa ne dati ajutoare”, „..si nu furam din buzunare”, „ne confruntam cu legi noi, date de boi…”.

De asemenea ceea ce ne reprezinta cu adevarat, iar cei care se regasesc ar trebui sa fie mandri, este faptul ca invatam mult si in conditii proaste inca de mici, invatam pana tarziu iar nivelul inalt de educatie este observat in ceea ce suntem capabili sa facem si totusi suntem rasplatiti cu foarte putini bani iar cu toate astea mergem inainte si nu ne patam numele: „Noi inghetam in sali de clasa de la 6-7 ani, 6-7 ore pe zi, fara caldura, mancare si bani”, „facem facultati si dam pe carti ultimul ban […] vorbim trei limbi si va putem conduce avioanele”, „fortam usi inchise, traim cu vise nepermise si muncim legal un an pentru un pumn de fise”, „avem parinti saraci acasa si un lucru e sigur: ni se cultiva dorinta de-a reusi in viata de unul singur”.

Mesajul catre Europa, daca l-ar putea face cumva cineva auzit cu adevarat ar fi intr-adevar eroic: „dati vina pe noi din Berlin in Pamplona, de-mi sare voma…”, „ma p*s pe gay si nu-i normal ca copiii mei sa vada homosexuali care se ling in gura ostentativ pe strada”, „Suntem ruda saraca, deci nu putem fi frati, mesaj pt Europa: cre’ ca ne confundati!”, ” baga la cap, repede, crede-ne […] ne respectam, ne rezolvam singuri problemele”, „votam in scarba, e-adevarat si tara-i praf, pulbere fina, caci e mai ieftin sa dai banu’ jos cand cumperi o ruina, banii pe 10 ani de la UE dispar in vile, in strazi inexistente si tehnologii inutile”.

Ce sa zic, o piesa care m-a atins la inima, ma regasesc eu si alte milioane de romani, asa ca, fratilor, tine-ti garda sus! Fiti romani indiferent de situatie, aparati-va numele si onoarea si luptati doar cu dusmanii si nu cu fratii vostri. Va invit sa ascultati piesa:

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: