Cum recunoști o femeie decentă

Am vorbit cu un amic zilele trecute și din conversația cu el am ajuns la concluzia că trebuie să scriu un fel de ghid pentru bărbații care nu reușesc să diferențieze o femeie normală la cap, cu defecte rezonabile și agreabilă pentru orice alt bărbat normal la cap de una cu o educație proastă, minte închisă și cu multe idei preconcepute.

Amicul meu nu e primul bărbat care se plange de chestia asta, văd periodic bărbați care judecă toate femeile după un anumit tipar nociv. Am mai spus-o și altă dată, nu mai băgați oamenii în aceeași oală, nu suntem toți la fel.

Nu știu doar eu, știu și multe alte persoane care mă cunosc că sunt o femeie rezonabilă și, bine-nțeles, ca să scriu un ghid despre a recunoaște o astfel de femeie, m-am dat pe mine ca exemplu. Am încercat să mă analizez și să-mi dau seama care-mi sunt calitățile pe care le-ar aprecia orice bărbat și care, automat anulează defectele de care fug cei mai mulți bărbați. După părerea mea aș descrie o femeie rezonabilă ca fiind:

  1. Educată – și nu mă refer doar la școală ci la a se purta ca un om educat, nu arcuncă gunoaie pe jos, nu înjură (prea mult), știe când să vorbească și când să tacă, se comportă frumos cu oamenii care merită și nu se face de râs.
  2. Matură – mă refer în mare parte la comportamentul ei în sine, la ce activități are, la ce gândește privind lumea și cum își organizează viața. Dacă e o femeie care trăiește de azi pe mâine (n-are niciun scop), e iresponsabilă și blamează lumea din jur pentru ce i se întâmplă, clar nu e ce trebuie.
  3. Deschisă – atenție, o femeie deschisă nu înseamnă că vii tu ca un porc și-i propui să o supui la nu știu ce perversiuni sexuale ca sa-ți împlinești fanteziile, înseamnă ca poti vorbi cu ea relaxat despre orice și-ți va spune ce-i place și ce nu și astfel vei putea să-ți dai seama de minimul de compatibilitate cu ea. De asemenea mă refer și la deschiderea către nou, către evoluție, nu are ochelari de cal, e dornică să încerce, să învețe și să tragă concluzii noi.
  4. Constientă – adică, nu are asteptări nerealiste de la lumea care o înconjoară, inclusiv de la partenerul de viată, e o femeie care înțelege ca toți suntem oameni și nimeni nu e mai presus sau mai prejos în funcție de gen.
  5. Ingrijită – ma refer la un minim de ingrijire, stiu ca majoritatea femeilor exagerează, nu stiu dacă am întâlnit femei chiar neîngrijite și nu stiu ce pretentii aveti voi din punctul asta de vedere dar parerea mea e ca un minim de îngrijire înseamna haine curate și un corp îngrijit, curat și cu o greutate normala. Da, daca femeia are probleme de sănatate si e grasă din cauza asta, ai fi marlan să te iei de ea, dar daca e o tipa care merge cu masina ca e prea fitoasa sa mearga pe jos și nu stie ce e ala sport, atunci, e grav.
  6. Relaxată – aici ma refer la starea ei de spirit – să fie cu zambetul pe buze, să știe să se bucure de viață, de momente, să nu fie încruntată și serioasă tot timpul, să radă la glume, să facă glume, să aibă un minim de nebunie – să nu fie chiar tot timpul sobră, să vorbească, să fie dezinvoltă iar in situații neasteptate să-si păstreze calmul si să nu-si manifeste reacțiile în exces.
  7. Modestă – în niciun caz o femeie decentă nu e arogantă, ea își stie valoarea dar nu o va striga în gura mare în stânga și în dreapta, va accepta cu zambetul pe buze atât criticile cât și complimentele.
  8. Sinceră – un alt aspect este acela că ea trebuie să fie sinceră dar asta nu înseamnă că e obligată să-ți marturisească lucruri din viața ei sau să-ți răspundă la orice întrebare însă dacă sunt curiozitați ce țin de ea ca persoana și te-ar putea afecta în relatia cu ea, atunci trebuie să-ti raspundă sincer, dacă nu… va trebui să afli singur, dacă poți, și să iei o decizie în sensul ăsta.
  9. Frumoasă – nu în ultimul rând, o femeie decentă e un om frumos, e darnică, empatică, participantă in societate, ii place viata, îi plac oamenii, animalele, natura și se ghidează după legi morale.

Cam astea sunt cele care mi-au trecut prin cap însă multe dintre ele nu le veți putea recunoaște la prima sau primele întâlniri, de aceea, când sunteți convinși ca merita, puteți să vă implicați pe toate planurile fara să cadeți prea rau in plasă. Scopul a ceea ce v-am zis este să nu vă facă să vă îndragostiți de aparențe, inutil.

Sunt și femei care-și ascund foarte bine defectele și ies la iveală când te astepți mai puțin însă asta nu vă poate garanta nimeni (decât dacă ți se dezvăluie de femeia în cauza). Tot ce pot să vă spun este că trebuie să cunoasteți cât mai multă lume ca să puteți să vă stabiliți o limita peste care nu puteti trece ca și defecte.

Să nu faceți confuzie între defecte și diferențe. Multe dintre caracteristicile de mai sus au nuanțe, eu v-am dat doar un punct de reper, rămâne ca prin capacitatea și abilitățile voastre să recunoasteți o femeie decentă. Este de reținut că oamenii de calitate sunt rari, așa că nu trebuie să vă pierdeți speranța ci doar să deschideți mai bine ochii.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: