Despre necunoscutul infinit

Sa discutam putin despre SF astazi. Acum cateva saptamani am comentat la un articol referitor la un avion care decolase in anul 1946 si a aterizat dupa 47 de ani plin de scheleti. Comentariul meu a fost un raspuns la comentariul unui om care zicea ca sa nu credem toate prostiile, ca presa, ca manipulare etc. Eu i-am raspuns ca nu il afecteaza cu nimic daca oamenii cred sau nu asta si ca nu il priveste pe el, in plus, cum zicea nepotica mea cand avea 7 ani, „daca tu n-ai vazut nu inseamna ca nu exista”, o afirmatie adevarata de altfel, dupa parerea mea.

Nu cred ca este nevoie sa va spun cat de mare este universul si cat de inapoiati am fost noi acum 2000 de ani si dincolo de ei. Daca veti privi in urma si veti analiza fiecare pas al evolutiei, veti realiza ca in orice timp ati fi spus de ceva ca este imposibil si ca lucrurile despre care se pomeneste in viitor sunt science fiction si rezultatul imaginatiei umane. Ei bine, iata, multe dintre ele au devenit realitate, si ghiciti ce? e rezultatul puterii de creatie a omului, a imaginatiei, a inventivitatii.

Printre multe altele in viata asta am mai invatat si ca omul se teme de necunoscut. Eu am invatat sa nu ma mai tem, am invatat sa-mi doresc sa descopar ca sa nu ma mai tem. Sunt multe lucruri ciudate in lumea asta tocmai pentru ca universul e atat de mare iar posibilitatile sunt infinite, sunt sigura ca exista lucruri pe care noi nu le vedem iar altele au existat si noi poate nu vom mai putea sa le vedem niciodata (exemplu dinozaurii).

Stiinta spune ca anumiti oameni, care vad sau simt anumite lucruri, sunt schizofrenici, ca sufera de paranoia si ca totul se intampla in inchipuirea lor, dar daca e real? daca ei pot vedea si simti ceea ce noi nu putem? de ce nu putem sa luam in considerare si lucrurile imposibile doar pentru a nu ne pune bariere singuri?

Multi oameni in trecut, nu dau nume, cautati voi pe google, au fost pedepsiti si considerati nebuni pentru ca au descoperit lucruri pentru care altii nu erau pregatiti. Cu siguranta se intampla acelasi lucru si acum.

Referitor la articolul cu avionul, oamenii de stiinta dau o explicatie acolo referitoare la calatoria in timp si spatiu. Altii vorbesc despre extraterestri si ca nu suntem singurele fiinte vii din univers. Multe carti si filme s-au facut dupa legende despre fiinte mistice precum dragonii, unicornii, centaurii si altele. Toate pot fi reale. De ce trebuie sa spunem doar „sunt povesti de adormit copiii, ai innebunit? cum sa crezi asa ceva?”. Ce nu inteleg oamenii aia e ca nebun nu esti cand iei in considerare faptul ca ar putea fi reale, ci cand actionezi in consecinta fara dovezi.

Scopul acestui articol e sa va faca sa va deschideti mintea si sa vedeti dincolo de granite, luati in considerare faptul ca orice e posibil si asteptati sa se intample. Sigur, nu va zice nimeni sa credeti ca daca beti telina fiarta in pipi de rechin o sa zburati, (sau, mai stii?) insa cand ceva grandios pare „imposibil”, incercati sa analizati mai mult si sa trageti si propriile concluzii.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: