Bărbatul nu este o mașină de făcut sex

Astăzi o să abordez un subiect interesant, zic eu, și anume faptul că bărbații nu sunt atât de disperați după sex cum cred femeile (în general), că bărbații – se cunosc între ei.

Chiar dacă în titlu am pomenit de bărbați, mă voi referi și la femei (ele nici atât nu sunt o mașina de facut sex) și voi vorbi mai mult din perspectiva proprie, mai exact o să-mi dau cu parerea dar o să menționez și chestii realiste, dovedite.

Când spun că bărbații nu sunt mașini de facut sex, o spun din ce-am citit dar am și înțeles asta când am trăit-o pe pielea mea. Deși stim cu toții că și bărbații sunt tot oameni, multe femei și poate chiar și bărbați, nu știu că și ei pot fi afectați de stres, de traume sufletești care le vor reprima instinctul sexual mai mult decât credeți. Un bărbat care nu are chef de sex sau caruia i se taie erecția în timpul unui act sexual, e bolnav sufletește, a fost castrat mental, i-a scăzut încrederea în sine și normal, când are psihicul la pamânt e normal ca și fizicul să fie la fel. Nu vorbesc de cazurile in care chiar sunt probleme la nivel fizic, biologic. Oricum, ca o paranteza, ca sa stiti diferenta, vedeti daca in somn/dimineata, poate avea erectie.

Același lucru se întâmplă și cu femeile: deși e o regulă generalistă care spune că femeile au cheful de sex mai scăzut decât al bărbaților, și această chestie are diverse cauze cum ar fi: stresul, traumele sufletești din trecut precum și comportamentul actual față de corpul și persoana ei care ii pot afecta considerabil cheful de sex. Cine nu știe, trebuie să afle că femeia e o ființă care funcționează mai mult emoțional și fizic decât psihic. După părerea mea, regula e plauzibilă pentru că, la nivelul creierului, bărbatul și femeia sunt structurați diferit și din ce-am citit, bărbatul se poate detașa mult mai ușor de stres decât femeia, și pune la suflet mult mai puțin decât ea, astfel, va fi mai puțin afectat sufletește. De aceea, femeile, fiind mai sensibile pe partea emoțională, suferă de lipsa libidoului mai des decât bărbatul.

Si de ce am spus că e o regulă? pentru că există mai multe diferențe între bărbați și femei atât la nivel mental cât și fizic din punct de vedere al comportamentului sexual. Dacă pentru un bărbat, uneori e suficientă o imagine de ansamblu a unei femei frumoase pentru a avea erecție, pentru o femeie va fi nevoie mai mult de contact fizic și siguranță emoțională.

Există „animale” (bărbați) care profită de faptul că femeia nu trebuie să aibă erecție ca să fie capabilă de un act sexual, respectiv, ea are o gaură care va fi mereu capabilă să primească ceva în ea spre deosebire de bărbat care trebuie să îndeplinească condiția erecției pentru a participa la un act sexual cu penetrare. Ei bine, lucrul asta îi induce uneori pe bărbați în eroare pentru că „erecția” femeilor nu este atât de vizibilă; în majoritatea cazurilor, da, există lubrifierea vaginului și relaxarea muschilor vaginali însă, ce contează? unii nu țin cont, „merge și fără”. Dar, trebuie să mă adresez „animalelor” care cred că „merge și așa” – dacă la nivel fizic merge, la nivel psihic poți distruge femeia.

Mulți dintre oameni nu iau în considerare diferențele astea, generalizează prea mult, își fac proiecții nerealiste asupra persoanelor de lângă ei apoi se întreabă „da’ tu de ce nu …. ?” uite d-aia, pentru că suntem diferiți, avem nevoi și comportamente diferite.

O altă diferență, la nivel biologic, de care cred că nu se ține cont, este că un bărbat poate lăsa oricând o femeie însărcinată pe când o femeie, neputând rămâne oricând însărcinată, nu „este în calduri” tot timpul și atunci e normal să aibă libidoul mai scăzut decât de obicei. Ce-i drept, se poate ajunge la un consens, dacă sunt înțelese niste chestii. O femeie care are chef de sex, popular vorbind, „e în calduri”, poate iniția, poate cere o partidă de sex pentru că e în perioada în care i-o cere corpul; una care nu este în această perioadă, e posibil să nu facă asta și să fie catalogată frigidă. Dar mulți uită, din nou, de un aspect important în cazul ăsta și anume că femeia are nevoie să i se inducă cheful prin așa zisul preludiu. Dacă femeia nu sare pe tine, are dreptate, n-are chef, dar dacă îi provoci cheful, s-ar putea să se schimbe situatia, insa, referitor la ce-am scris mai sus, dacă și ea are sufletul/psihicul bolnav (chiar și pe termen scurt) atunci poți să-i faci tu ce vrei că ea nu va reacționa și va trebui să o înțelegi.

Ca și concluzie, nu există regulă generală pentru niciun om, femeie sau bărbat, să „i se scoale” ci va trebui să analizați persoana și nu corpul ei: „ah, dacă e bărbat, mă dezbrac și mă fâțâi puțin prin fața lui și tre’ sa i se scoale” sau „dacă e femeie, hai s-o sărut un pic pe gât și gata, tre’ să fie uda”. Invățați să vă cunoasteți și fiți mai constienți, învățați să simțiți nu vă mai luați după tot felul de chestii auzite la alții sau chiar citite prin tot felul de articole scrise de „inteligenți”. Un aspect foarte important în reglarea vieții sexuale de cuplu este comunicarea și deschiderea totală către partener/ă. Toți suntem diferiți, atât bărbații între ei cât și femeile între ele și clar sunt diferiți bărbații față de femei și invers.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: