Dacă nu-ți pasă, nu te plânge!

Astazi cand am plecat spre serviciu am trecut pe langa spatiile alea de borduri inalte, cu pamant inaltat si acoperit cu gazon si am vazut cateva ambalaje aruncate pe iarba. E o splendoare sa vezi verdele ala curat si continuu, simetrie si curatenie; ambalajele alea mi-au stricat tot peisajul si bine-nteles ca mi-am zis „cum pot unii sa traiasca in jeg? de ce nu le place curatenia? ar trebui izolati undeva unde sa traiasca in mizerie daca le place asa”.

Am postat pe facebook pentru ca eram asa de indignata si bine-nteles, am starnit controverse, bine-nteles ca printre cunostintele mele se afla astfel de specimene carora le place sa traiasca in mizerie. Unii, in loc sa ofere solutii ele m-au intrebat sec ca, cum o sa gestionez eu asta? sa tii sub control atatia oameni?

Ideea nu era de cum sa fac eu asta, ci de cum o putem face impreuna, toti ceilalti carora le place frumosul si curatenia, curatenia inseamna sanatate. Atat de putini se gandesc la aspectele astea. Cel mai bine imi pare cand astfel de persoane needucate isi dau seama ca traiesc intr-o societate si depind de ceilalti iar cand se va intampla ca ei sa aiba nevoie de ceilalti, atunci sa se tina, cand o sa li se intoarca spatele ca sunt niste jeguri ordinare.

Am mai spus-o si alta data, binele general se va raspandi asupra celui individual si nu invers. Nu sunt o fire religioasa, dar una din porunci parca suna cam asa „iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”, si nu e degeaba, e foarte logica, pentru ca asa cum vrei sa-ti fie bine tie, trebuie sa le fie si celor din jur pentru ca astfel au si ei grija de tine. Daca toata lumea ar respecta asta sau macar majoritatea, ne-ar merge  mult mai bine.

Nu fiti animale, incurajati frumosul, curatenia, sanatatea, educatia, chiar nu v-ati saturat? va place sa traiti in stres, in indiferenta, in „care pe care”? ce-i cu voi? treziti-va! Fiti frumosi ca sa fiti iubiti, va place sa fiti huiduiti si injurati? daca sunt unii deasupra voastra pot sa va si bata. Terminati cu prostiile.

Cand din raul facut de voi se va intoarce suficient impotriva voastra, poate o sa va treziti… Intodeauna veti depinde de altii, si intodeauna se va gasi o ocazie in care sa vi se dea peste nas pentru ce-ati facut, sper ca sunteti constienti de asta.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: