Nimeni nu se naște învățat

Cred că toată lumea a auzit expresia „nimeni nu s-a născut învățat” și nu țin să vi-o repet, vreau să încerc să vă scot însă în evidentă un comportament nociv atat pentru persoanele in cauză cat si pentru cele din jurul lor legat de faptul ca unii oameni sunt reticenți la a fi învățați sau corectați atunci cand gresesc.

Se spune ca „omul cat traieste, învață” iar eu sunt constienta ca e foarte adevarat, dar, unii învață mai mult, altii mai putin, unii isi doresc să învete cat mai mult altii nu-si doresc. Poate ati mai auzit si de vorba asta: „cu cat înveti mai multe cu atat iti dai seama cat stii de putine” si cumva, e logic, pentru ca descoperi mereu lucruri noi si devii constient de faptul ca universul e imens.

Ei bine, unii oameni cred ca le stiu pe toate, si ei sunt cei care se ard cel mai rau, pentru ca subestimeaza universul. Sunt unii oameni care se supara atunci cand încerci să le explici cum e corect să faca anumite lucruri. Si, cum eu actionez mereu dupa principiul, „ce tie nu-ti place, nici altuia nu-i face”, daca mie nu imi place să fiu lasata să mor proasta atunci imi place să-i învat pe altii din ceea ce eu stiu ca e corect. Daca gresesc cu ceva sau nu stiu ceva anume, imi doresc sa fiu indrumata pe calea cea buna, n-o să zic niciodata „nu”, decat daca persoana care vrea să ma-nvete nu pare potrivita să faca lucrul asta.

E adevarat ca aici va interveni si mandria, e greu să admiti ca esti nestiutor desi nimeni, niciodata nu s-a nascut învățat. Cu totii am învățat ceea ce stim să facem, fie încercand singuri, fie de la altii dar de cele mai multe ori ne cautam modele pentru a învață lucruri. De ce nu putem accepta asta si de la cei care chiar vor să ne transmita învațaturi? încercati să fiti mai deschisi, acceptati parerile celorlalti, filtrati-le si alegeti ce vi se pare bun. Nu va atacati, mai ales daca sunt persoane care va explica cu frumosul. Daca v-ar vrea raul, credeti ca s-ar mai obosi să aiba rabdare cu voi? parerea mea e ca nu.

Setea pentru dezvoltare este cheia pentru a deveni un container de informatii care te vor ajuta cand te astepti mai putin. Spor la învățat!

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: