Motive care ne împiedică să fim fericiți

Nu m-am gandit la un numar de motive care ne impiedica sa fim fericiti insa recent mi s-a intamplat ceva interesant ce m-a inspirat sa scriu acest articol. Pe langa acest lucru m-a mai inspirat ceva sa gasesc si alte motive care ne impiedica sa fim fericiti precum lucrurile pe care le facem din obligatie si nerecunostinta. Ganditi-va putin, daca am fi multumiti cu ce avem, daca am fi lipsiti de invidie, daca am renunta la a ne mai compara cu altii, ne-am da seama ca tot ce avem e suficient iar daca vrem mai mult trebuie doar sa ne facem planul pentru a obtine dar nu pentru ca am vazut la altii ci pentru ca asta simtim noi ca vrem. Important e sa vrem sa scoatem maxim din noi si pentru noi, din propriile noastre resurse.

Ceea ce este in jur de obicei ne influenteza si ne face sa credem ca ceea ce avem nu este suficient pentru a ne bucura de viata, ca trebuie sa fii important, placut de lume, apreciat. Si de aici ajung la motivul de care mi-am dat seama ca este unul din cele ce ma face nefericita si anume ca nu ma pot bucura de anumite lucruri in viata de teama de a nu mi se pune eticheta. Desi am facut multe la viata mea care nu erau in concordanta cu genul feminin, cu varsta mea sau cu locul in societate, le-am lasat sa se vada fara teama ca voi fi etichetata in vreun fel sau chiar daca stiam ca asa va fi, mi-am asumat acest lucru, insa au fost si lucruri pe care le-am stiut doar eu si m-am simtit vinovata pentru ele doar din cauza a ceea ce puteau gandi ceilalti, pana acum.

Zilele trecute am trecut peste un astfel de prag si astazi, cand l-am urmarit pe Levi in cateva clipuri, (intr-unul din ele vorbea de increderea in sine), mi-am dat seama ca tot ceea ce cred ceilalti despre mine e doar problema lor, nu e problema mea, problema mea e strict ceea ce ma afecteaza direct si nu ceea ce zic si cred ceilalti despre mine, mai ales, ca in multe dintre cazuri, imaginea pe care o au ei despre lucruri si persoane, este una deformata in functie de frustrarile si trairile lor interioare. Nimic din ceea ce cred ceilalti nu reflecta realitatea in care te afli, nu reflecta ceea ce esti cu adevarat. Exista, intr-adevar, oameni care se raporteaza la defectele fizice ale altor oameni si apar asa zisele jigniri dar adevarul e ca toti suntem capabili sa fim fericiti exact asa cum suntem si in asta consta si secretul, ei nu vor fi niciodata in locul nostru asadar nu au cum sa gaseasca reteta nici pentru fericirea noastra nici pentru nefericirea noastra, de aceea nu trebuie luati in seama. Exista oameni rautaciosi iar un exemplu clasic si foarte des intalnit e legat de persoanele care poarta ochelari, acea expresie de „aragaz cu patru ochiuri”, vi se pare extrem de cunoscuta, nu-i asa? dar este totodata o realitate pe care nu avem cum sa o schimbam, sau, poate unii dintre noi au cum dar, o realitate nu are cum sa fie o jignire, ea e asa cum e si tu traiesti cu ea si daca ti se spune si daca nu ti se spune acest lucru. E ca si cum ai spune ca pomii sunt verzi, apa e uda, aerul e transparent, asa, si? ce-ai spus in plus? cred ca intelegeti ce vreau sa spun.

Cand vom invata sa iesim de sub sclavia catalogarii, vom fi liberi sa ne urmam simturile si scopurile si sa ne bucuram de viata in toate momentele ei fara sa mai tinem cont de ce cred altii.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: