Cum să recunoști o persoană periculoasă

Am avut parte in viata de o intamplare care a durat o perioada mai lunga, am invatat multe din asta si totodata, ca oricui i se poate intampla asta insa nu oricine va constientiza ce s-a intamplat, unii nu vor stii ce i-a lovit. Eu am aflat si am privit uimita obiectiv, nu mi-a venit sa cred ce vad. Ca sa va spun despre ce e vorba, o sa spun in cateva cuvinte: am avut o relatie de cativa ani cu un tip de persoana extrem de periculoasa, pericol d-ala nascut din cele mai intunecate parti ale gandirii umane, nu fizic. Daca era un pericol fizic, orice prost l-ar fi vazut, nu, asta a fost mental, si mi-au trebuit ani ca sa-l vad. Acum o sa incerc sa va dau cateva semne legat de cum puteti recunoaste o astfel de persoana, cum sa o jucati si cum sa va feriti de ea in asa fel incat sa nu va afecteze viata. O sa fac o paranteza ca exista deja un articol al cuiva, mentionat in cel al lui Vulpescu, cu care am fost de acord pentru ca multe de acolo s-au regasit in situatia asta, respectiv, le gasiti aici. Semnele 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 17, 18, 20   mi s-au intamplat mie.

Dar, sa revenim la ce vreau eu sa spun, persoana respectiva va adopta urmatoarele comportamente:

 1. Nu exista concordanta intre ceea ce zice si ceea ce face
 2. Se supraestimeaza, aparent, are o incredere mare in sine dar cauta mereu sa-si autodovedeasca valoarea
 3. Se contrazice singura
 4. Daca iti spui parerea in asa fel incat sa nu fie apropiata de a ei, nu iti va da dreptate, va folosi „se poate, nu stiu, e discutabil”
 5. Crede ca le stie pe toate
 6. Iti da mare dreptate atunci cand spui exact ce gandeste ea dar din alta perspectiva, aici e putin complicat, de exemplu, o femeie care si-o trage doar de placere, e indreptatita sa faca sex doar o data cu un barbat dar una care cauta o relatie si incearca asta in procesul de a-l cunoaste pe ala si a stii daca vrea sa fie cu el sau nu, nu are voie sa faca asta.
 7. Nu are scrupule cand vrea sa obtina ceva
 8. In disperarea de-a avea dreptate, minte cu nerusinare si se face de ras pentru ca e neinformata
 9. Infloreste povestile ca sa fie mai credibile.
 10. E sincera referitor la ea doar intr-o mica masura, cat sa capeti incredere in ea.
 11. Nu-si da seama cand greseste nici in situatiile care, pentru altii, sunt evidente, pe scurt, e penibila uneori.

Astea sunt doar cateva din semnele care arata ca aveti de-a face cu o persoana care n-are nicio treaba cu realitatea, respectiv, e „autista”, traieste in lumea ei si are un singur scop si acela nu e trairea vietii ei ci impiedicarea altora sa-si traiasca viata.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: