Din categoria „așa nu”…

V-am spus vreodata ca sunt o fire curioasa? daca nu, va zic acum. Am vazut pe facebook postata o poza a unei masini din care s-au aruncat gunoaie pe geam, bine-nteles, autorul postarii voia sa dea un exemplu de „asa nu” insa s-a trezit unul mai destept ca el care i-a zis ca „desi scopul postarii e unul nobil (sa ii determini pe cei care vad, poate si pe EL, sa nu mai faca asemenea gest) pare totusi o metoda invechita de „leadership” (panoul rusinii). Mai mult, iti poti „atrage” si o plangere… penala (daca nu gresesc) de la el pentru postarea asta! Simt ca iti doresti sa contribui la educarea „natiei” noastre si e de laudat initiativa, chiar subscriu la ea… si nu ma limitez la doar atat. Dar asa nu functioneaza sa schimbi comportamente si obiceiuri. Tu cum ti-ai schimbat comportamente? Care crezi ca ar fi diferentele de la om la om din punctul de vedere al schimbarii obiceiurilor si comportamentelor? Sunt intrebari retorice si in spirit constructiv 100%”. Am intrat pe profilul tipului „destept” si ghiciti ce mesaj minunat are ca si cover photo? „it’s better to keep your mouth shut and appear stupid than open it and remove all doubt” citat de Mark Twain. Si s-a mai trezit o desteapta sa-i comenteze „Adevarat…”. Subliniez paranteza lui cu „(daca nu gresesc)” din comentariul pozei cu masina, adica, nici macar nu e sigur pe ce spune, deci, citatul lui din cover cam intra in contradictie cu actiunile lui. Vedeti ce repede puteti sa aflati ceva important despre cineva numai studiindu-l putin? serios, adica, rumega cineva chestiile astea? un lucru bun ne-au invatat la scoala, sau poate doar, m-au invatat,  „mai bine deschizi gura si spui o prostie decat sa taci”.

Nu vorbesc de situatiile in care stii ca esti pe langa subiect si-ti dai tu cu parerea ca vrei sa te simti important, vorbesc de faptul ca nimeni nu s-a nascut invatat si atunci cand se cer opinii e bine sa le spui, doar au fost cerute. De ce e bine sa spunem ce gandim? pentru ca daca nu stim, si pastram tacerea, nu vom stii niciodata daca ce-am gandit e bun sau rau, adevarat sau fals, corect sau gresit si nici nu vom avea sansa sa aflam reversul a ceea ce credem (exista posibilitatea dar nu e sigur). Si mai am un principiu, nu-mi place sa mor proasta, daca e ceva ce pot sa aflu, atunci vreau sa aflu si daca trebuie sa spun o prostie ca sa aflu lucrul ala, am s-o fac.

Parerea mea e ca omul cat traieste, invata, si ca prost nu e ala care, aparent, se face de ras invatand, ci ala care-l arata cu degetul.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: