Despre tații de fete care sunt ipocriți

Am văzut din nou o imagine cu mesaje pe facebook care m-a inspirat să scriu despre acest lucru. Era vorba despre un tată protector al unei adolescente iar gluma se rezumă la faptul că tatăl îi spusese fetei că dacă prietenul ei face sex cu ea până ca ea să împlinească vârsta de 18 ani, el va muri. Ea îi reproșează tatălui că la școală i s-a spus că nu e adevarat iar acesta insistă asupra faptului că ceea ce i-a zis el, e adevărat. Bine-nțeles se referea la faptul că el îl va omorî pe băiat dacă se va atinge de ea (prea devreme).

Am stat și m-am gândit, că e un sentiment frumos pentru o fată sau chiar și pentru o femeie, să știi că e cineva acolo care vrea să te protejeze de cei care vor să profite de tine. Insă brusc, mi-am dat seama că e un cerc vicios și mă intrigă faptul că se bat cap în cap niște chestii. Mă refer la faptul că bărbații care au ajuns la o anumită vârstă au făcut aceste lucruri până să aibă copii fete și să aibă simțul protector iar mulți dintre ei încă le fac și mai departe și apoi vă pun să vă întrebați, nu e ăsta un semn de mare ipocrizie? adică, tu îți protejezi fata dar la rândul tau vrei să profiți de alte femei care sunt și ele fetele altora; oare, nu de aici vine și simțul ăsta atât de dezvoltat de protecție? pentru că știi cum gândesc ceilalți că și tu ai gândit sau gândesti la fel? să nu mai vorbesc de cazurile grave în care bărbații care au fete de o anumită vârstă fac avansuri unor femei tinere aproape de aceeași vârstă sau chiar de aceeași vârstă cu fetele lor, ba chiar ajung la a face sex cu acestea (a nu include relațiile asumate și de bun simț in ciuda diferențelor mari de varstă intre bărbat si femeie).

De ce nu putem sa începem să schimbăm lumea prin educația copiilor și în loc să-i protejăm de ceea ce au crescut alții, să crestem o generație de care nu mai e nevoie să se ferească ceilalți? bine-nțeles că excepții vor exista întodeauna iar un minim necesar pentru a feri copiii de astfel de specimene trebuie să existe însă mă refer la a nu se exagera cu protecția și a se ajunge la extreme.

Pentru părinții care au copii băieți: învățați-vă copiii să fie respectuosi de mici, să învețe valorile morale și să învețe să protejeze nu să profite, învățați-i că sunt puternici ca să protejeze nu ca să facă rău, învățați-i că lor nu li se poate face rău dacă sunt atenți și-și folosesc puterea ca să se dezvolte nu ca să rănească.

Pe o temă care are o oarecare legatură cu acest subiect există un filmuleț impresionant si educativ totodată care transmite extrem de clar mesajul și pe care-l puteți urmări aici („Dear daddy” pentru cunoscători) și este legat de faptul că mentalitatea greșită a lumii și proasta educație se perpetuează iar rezultatul este crearea unei imagini urâte asupra femeilor, hrănirea misoginismului și a bătăii de joc, în general, la adresa femeii. Aceste lucruri grave, spuse sau făcute deseori în glumă, devin rădăcinile comportamentelor abuzive precum violența fizică și psihică asupra femeilor. Amintiți-vă că sunteți oameni, nu bestii, diferența fiind că oamenii au scrupule, bestiile, nu.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: