Esența vieții

Tocmai am dat peste un clip al unui tanar adolescent care impărtaseste din experienta lui de viata. Cum multi dintre voi sunt obisnuiti sa judece dupa aparente, probabil credeti ca nu e nimic interesant, dar tocmai asta și face diferenta dintre oameni, cei superficiali, vor duce o viata superficiala, cu o fericire superficiala, ceilalti o vor duce cu adevarat bine.

Clipul e plin de invataturi pe care incerc și eu sa le dau mai departe pentru ca nu pot sa nu vad o gramada de asemanari dintre mine și el – sete de cunoastere, dorinta de a face lucrurile altfel, iubirea fata de viata și de oameni, dorinta de a evolua ca om din toate punctele de vedere, punerea la indoiala a ceea ce se impune etc. Vi-l recomand din toata inima, il gasiti aici.

Ca sa va spun pe scurt la ce se refera, el vorbeste despre inclinatia pe care o ia schimbarea in lume, evolutia, cum totul se indreapta spre tehnologie și totodata spre mai multa manipulare. Vorbeste despre saracie și bogatie, despre dezvoltarea omului din punct de vedere fizic, mental și spiritual și despre scopul pe care ar trebui sa și-l formeze fiecare om. Si cand zic „ar trebui” ma refer la faptul ca daca vrei sa fii fericit, sa simti ca ai un rost in viata, trebuie sa faci CE VREI. Nu trebuie sa faci ce zic altii doar pentru ca zic ei. Trebuie sa devii „constient”, spune el și eu sunt de acord cu asta. Lumea e formata din oameni care vad si oameni care nu vad, oameni care sunt legati la ochi și altii care s-au dezlegat. Ei bine, e normal ca cei dezlegati la ochi sa-i conduca pe cei care sunt inca legati insa ceea ce nu stiu cei legati la ochi, e ca au mainile libere, daca vor, se pot dezlega singuri doar ca le e frica și astfel se lasa conduși in necunoscut de cei care vad. Asta e o greseala pentru ca pe drumul pe care te vor conduce ei exista pericole doar ca nu le vezi, asta nu inseamna ca nu esti supus lor, daca nu vezi si ele exista risti oricum, e mai bine sa stii ca sunt acolo si sa le si vezi, astfel ai posibilitatea sa te ferești singur de ele.

Sunt foarte multe de zis și nu pot sa acopar tot ce spune el acolo doar stiu ca zice bine, deși eu am învățat asta ceva mai tarziu decât el, de asta este și impresionant. A inteles ca doar oamenii fara granite mentale pot face imposibilul și ca nu trebuie sa accepti totul fara sa incerci sa vezi daca nu cumva mai exista ceva dupa acel „tot”. Batranii care spun ca n-au ce invata de la copii, oamenii care spun unor lucruri ca sunt bune sau rele doar pentru ca zic altii, oamenii care folosesc „nu pot” in loc de „nu vreau” – sunt doar câteva exemple de limite pe care majoritatea dintre noi nu suntem in stare sa le depașim.

Deschideti-va mintea, fiti curioși, învățați sa treceti peste limite, învățați ceea ce va intereseaza și nu ceea ce va baga altii pe gat, incercati tot fara teama și vedeti unde ajungeti. Oricand puteti sa o luati de la capat atâta timp cât va bate inima.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: