Uitați trecutul ca să nu stricați prezentul

In viață avem parte de tot felul de surprize, unele plăcute, altele neplăcute și de multe ori au un impact asupra noastră. In funcție de intensitatea/ gravitatea lucrurilor care s-au întâmplat în viața noastră vor avea un impact mai puternic sau mai slab asupra noastră însă indiferent de acesta, trebuie sa învățați să treceți peste ele pentru că altfel se transformă în sechele. De ce nu e bine să avem sechele? pentru că se pot manifesta în momente în care pot strica ceva frumos și nu faceți altceva decât să vă faceți viața și mai grea.

Trebuie să înțelegeți că în viața toți avem parte de tot felul de momente, nimeni nu e lipsit de dureri dar, nu credeți că ar fi groaznic să le vedem ulterior peste tot, oricând? precum ființele care se sperie de propria umbră? atât de înfricați ne fac sechelele. Ne vom pierde încrederea și bucuria fată de ceva ce cândva ne provoca stări de bine. Știu că e greu, dar trebuie sa înțelegeți un singur lucru: toți oamenii sunt diferiți și se vor comporta diferit. Dacă ați avut parte în viață de persoane care v-au trădat încrederea sau v-au făcut, într-un fel anume, să suferiți enorm, nu înseamnă că și următoarea persoană va face la fel. Pot să fi fost și două, și trei care v-au făcut asta, niciodată nu trebuie să generalizați, trebuie să așteptați mereu excepția, dar cu grijă. E o discuție delicată și o sa încerc să vă explic cât pot de bine. Nu spun acum să aveți încredere în oricine din plin și să-i dați totul pe tava din prima zi dar încercați să vedeți rațional situațiile, nu vă mai speriați de propria umbră când știți că e acolo mereu cu voi dar vă surprinde când o vedeți. Așa se întâmplă și cu încrederea în oameni, atunci când aveți încredere în cineva, cum vedeți chestia asta vă speriați și deveniți suspicioși fără nici cea mai mică dovadă, din cauza traumelor din trecut.

Înțelegeți că nu toți oamenii sunt la fel, nici măcar asemănători, încercați să cunoașteți persoanele și nu vă mai raportați la trecutul vostru, trăiți prezentul. Trădările trecutului nu sunt singurele din care să învățați. Puteți învăța multe și din experiențele altora sau dacă vă dezvoltați pe plan personal, maturizându-vă, veți vedea mult mai limpede lucrurile. Fiți precauți, nu paranoici. Îmi amintesc că am citit undeva că trebuie să ai încredere în oameni până la proba contrarie iar eu sunt de acord cu acest lucru. Pentru că și atunci când pierzi, câștigi o lecție importantă de viață. Important este să nu pierzi în zadar. Iar dacă repeți greșelile sau devii paranoic în urma lor este clar că nu ai învățat nimic.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: