Nu avem ce învăța de la animale

Da, probabil că îmi pasă prea mult de ce nu ar trebui însă sincer, mă doare când văd atâta prostie în jur.

Am văzut un selfie al unui tip care avea in spatele lui un câine tolanit pe o plantă, la soare și scrisese la descrierea pozei o tonă de fraze fără sens, total inutile și chiar toxice. In descrierea cu pricina, tipul zice că animalele sunt fericite și că n-au niciun stres, că noi ar trebui să ne bucuram de viată si că să luăm lecții de la animale. Adică, ce vrea el să spună? că noi ne agităm prea mult să trăim viața asta și că de fapt, ar trebui să ne doară-n c*r de toate exact ca pe restul vietăților.

Nu pot să spun decât că e o dovadă clară de lipsă de inteligență când afirmi asemenea lucruri din simplul fapt că nu poți măcar să constientizezi că noi am fost cândva ca animalele, când trăiam în pesteri și barbații vânau pentru a supravietui ei și familiile lor iar femeile năsteau și cresteau copii. Care e diferenta dintre noi și animale? am scris un articol deja pe tema asta, desi, acolo nu cred că am specificat, omul, pe langa ratiune, are și imaginație, are capacitatea de a crea. Animalele nu au așa ceva, ele nu au cum să evolueze iar când o fac, o fac cu ajutorul nostru.

Animalele nu au niciun merit, ele există și atât. Si, să spui că animalele sunt fericite și noi să luam exemplu de la ele, ești idiot. Ele se luptă pentru supraviețuire așa cum o faceam și noi cândva, iar animalele de companie care se bucură de confort o fac multumită nouă, oamenilor și a evoluției noastre. Si animalele sufera, nu sunt toate fericite asa cum nici toți oamenii nu sunt fericiți.

Faptul că oamenii suferă de stres se datorează haosului provocat tot de noi. In funcție de nivelul nostru de dezvoltare stim să ne bucurăm mai mult sau mai putin de viată asta nu inseamnă ca animalele ne dau lecții in ceea ce privește viata. O ineptie uriașă.

Nu am respect la adresa animalelor pentru ceea ce sunt sau pentru ceea ce fac, am respect la adresa vietii si a frumosului; animalele fac parte din viată, au un rol pe planetă, ca fiecare dintre noi, de aceea trebuie ocrotite pentru că sunt slabe. Omul este cel puternic și care, din păcate, are putere atat de creatie cat si de distrugere. Noi trebuie sa le protejăm, nu să invătăm de la ele; nu au ce să ne invete. Singurii care ne pot invăta ceva sunt alti oameni mai evoluati decat noi.

Da, mă doare când văd atâta prostie in jur, pentru că mi-e sete de evoluție, vreau să văd civilizație și creatie la fiecare pas, vreau să văd frumosul in plină dezvoltare și vreau să fiu fericită alături de semenii mei. Dar cui să-i spui asta când specimenele rămase în urmă invidiază pisica care se spală singură, mănancă, bea, doarme și eliberează rezultatul digestiei?

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: