Nu-ți găsești perechea? schimbă placa!

Aproape că m-am săturat. De fapt, da, m-am săturat să eșuez în relațiile amoroase. Trebuie să pun piciorul în prag și să zic stop. M-am tot plâns, în stânga, în dreapta, am fost la terapie, mi-am întrebat neamurile și prietenii. M-a ajutat doar pentru că am aflat că problema nu e la ceilalți, problema e la mine. Sunt rezultatul alegerilor mele, așadar, trebuie să aleg mai bine. Problema, iar, vine de la mine pentru că deciziile importante și corecte se iau în urma unei lungi analize, analiză, care necesită răbdare. Răbdarea este o virtute…pe care eu n-o am, din păcate. Dar, nevoia te învață! Da, acum o să învăț să fiu răbdătoare pentru că m-am săturat să mă tot ard. Voi aștepta până când îmi voi da seama că bărbatul ala e capabil să înțeleagă, atât, să înțeleagă, pentru că dacă înțelege, poate face orice.

Am învățat, citindu-l pe Vulpescu, și nu numai, că cele mai multe greșeli referitoare la relații se fac în primii 20 – 25 de ani de viață. De ce? simplu, pentru că atunci ești mic și prost! Si noi, aștia mici și proști, bine-nțeles, când ajungem la 16 ani deja le știm pe toate. Ei bine, când ajungi la o vârstă începi să-ți dai seama că nu ai suficientă vârstă, adică, că nu ești înțelept. Si începi să-ți dai seama că la 30-35 când mulți cred că viața e la mijloc sau chiar spre sfârșite, de fapt, ea începe. Atunci vezi lucrurile mult mai limpede, nu te mai lași păcălit așa de ușor, (bine, sunt excepții, desigur), îți schimbi criteriile de selecție, schimbi prioritațile etc. Era și o glumă pe tema asta care zice ceva de genul că la 40 de ani nu mai vezi scrisul de aproape însă îi vezi pe idioți de departe.

E adevărat că există copii și la 20 și la 40. Eu am avut parte de parteneri de ambele vârste dar, din păcate, același nivel de maturitate, adică scăzut. Așadar, nu vârsta dă neapărat feedbackul pozitiv al unei persoane însă sunt mai mari șanse să întâlnești oameni maturi când tu ai o vârstă înaintată decât când ai o vârstă fragedă, pentru că se presupune că ești trecut prin viață și destul de „copt”.

Dragi prieteni, nu vă mai grăbiți, mă adresez atât femeilor cât și bărbaților tineri, cautați-vă mai cu atenție partenerii, nu vă mai grăbiți și nu veți mai da peste „porci care vor doar sex” sau „curve care-mi vor doar banii”. Am dat astea ca exemple ușoare legate de aspectele negative de care se plânge majoritatea, din ce-am vazut, și pe care le puteți întâlni la parteneri însă sunt multe altele care nu se văd atât de repede cum ar fi cele opt comportamente toxice. Va recomand cu caldură să citiți cartea „Iubiri toxice” de Walter Riso, veți afla că printre noi sunt oameni bolnavi chiar dacă ei par sănătoși. De fapt, acești oameni au adoptat niște comportamente toxice atât pentru ei cât și pentru cei din jurul lor din diverse cauze din viața lor si pe care nu le pot reprima decât la specialist, însă pentru asta, trebuie să le și conștientizeze. Dar cei care pot face asta sunt puțini și, e adevarat, oamenii de calitate și destul de sănătoși, sunt și mai puțini; de asta, cu atât mai mult, e nevoie de răbdare si căutări intense. Statisticile arată ca doar 5% dintre relații sunt cu adevărat funcționale. Nu faceți ochii mari, faptul ca vă suportați pe termen lung nu înseamnă că vă iubiți sau că aveți o relație funcțională. Sper că v-am atras atenția și până când vă veți găsi o pereche potrivită, fiți ok cu voi înșivă, bucurați-vă de viată. Zâmbiți, viața e frumoasă!

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: