Bătrânețea n-are gen

Nici bine nu începusem să citesc un articol al lui Vulpescu că mi-a și venit o idee de subiect, si, bine-nțeles, trebuia să o scriu. Articolul cu pricina îl găsiți aici și se intitulează „Ce îi îmbătranește prima oară unui bărbat?” iar ideea mea de a scrie se referă la o glumă din interiorul articolului referitor la faptul că femeile îmbătrânesc mai repede decat bărbații.

Da, din pacate, femeile îmbătrânesc mai repede decât bărbații si, din nefericire pentru noi, femeile, nu cred ca vom afla prea curand răspunsul la întrebarea „de ce noi? de ce asa?”. Pe de alta parte, studiile spun că durata medie de viață este mai lungă la femei decat la bărbați ceea ce intră în contradicție cu soluția pe care as fi vrut să o dau următoarei probleme: se întamplă în societatea noastră, si, din cate stiu, cam mereu a fost asa, ca femeile să fie cu bărbați mult mai în varstă decat ele însă, de obicei, acest gen de relații sunt croite pe interes. Pe de altă parte femeile se maturizează mai repede decat bărbații, mai mult, stiințific vorbind, unii bărbați nu se maturizează niciodată ceea ce denotă, logic vorbind, ca o maturitate egală sau apropiată între un bărbat si o femeie există dacă bărbatul este mai în varstă decat femeia. Asta ar fi fost soluția la problema ca mulți dintre bărbați după ce se căsătoresc si au copii cu femeile lor, ele îmbătranesc iar ei nu mai sunt atrasi de ele si îsi caută femei mai tinere pentru aventuri sau chiar relații noi. Dar, avand în vedere ca bărbații mor mai repede, femeile nu rezolvă nimic dacă construiesc relații cu bărbați mult mai în varstă decat ele, pot rămane văduve prea devreme, si atunci, ce facem?

Părerea mea este că, totusi, ar trebui ca varstele să fie relativ apropiate astfel încât să nu se simtă prea mult diferența de varstă si să nu intre în peisaj întai decesul bărbatului, (în cazul în care nu face excepție de la regula) dar, totodata, e necesar si ca bărbatul să aibă caracter, astfel, va respecta valorile morale si aleasa lui va fi aceeasi până la adânci bătrâneți. Bine, nu vorbesc aici de incompatibilitați dar nu poți spune ca bărbat că, dacă ai ajuns la 40-50 de ani, după ce ai trăit 10 ani cu femeia aia, nu o mai vrei. Dacă ai „suportat” atat, vei suporta si mai departe. Presupunand că au intervenit incompatibilitați prea mari, măcar să fii fair play si să-ți alegi tot o femeie de varsta apropiată nu una cu mult mai tanără.

Din păcate, în ziua de azi persistă această mentalitate si recunosc că uneori, îmi trece prin gand teama că, candva, voi fi parasită pentru o femeie mai tanără din cauza că bărbații pot, îsi permit, îi tine erecția pană tarziu. Că, pană la urmă ce contează la un bărbat? banii pe care-i face la 30 îi va face si la 50, erecția o va avea la fel, fizicul se poate schimba putin iar personalitatea si mentalitatea se schimbă in permanentă însă… nu putem vorbi de acelasi lucru si în cazul femeii. La ea au loc mult mai multe schimbări fizice si pentru un bărbat involuat, aspectul fizic e tot ce contează la o femeie iar cand acesta se deteriorează, bine-nțeles că el devine dezinteresat de ea si animalul din el vrea ceva proaspăt. Din nou, mă adresez vouă, ca oameni – învățați să tratați oamenii din jurul vostru, si viața, în general, mai în profunzime, nu superficial. Avem în sange grija fată de cei neajutorați, trebuie doar să urmați acest sentiment. Nu-l reprimați pentru propria satisfacție căci există si urmări negative si prin asta mă refer la o constiința încărcată care, de cele mai multe ori se reflectă asupra sănătății fizice.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: