Mai bine să regreți ceva ce ai făcut decât să regreți ce n-ai făcut

„Mai bine să regreți ceva ce ai facut decât să regreți ce n-ai făcut” – mi se pare o expresie extrem de toxică. De ce? pentru că multe dintre greșelile făcute în viată au urmări grave și, mai important, multe, nici nu mai pot fi reparate.

Pe de altă parte, sunt, după părerea mea, sunt puține lucruri pe care nu le-ai făcut și care nu mai pot fi făcute, așadar, mai bine aștepti. După părerea mea, sunt prostii care pot fi făcute oricând, așa că, mai bine nu te grăbești.

Am făcut multe în viața de dragul altora, pentru satisfacerea lor, și, ghici ce-am obținut? continuarea vieții plină de regrete și frustrări. Nu am fost apreciată pentru ceea ce am făcut și nici nu am primit ceva, cel puțin la fel de valoros, în schimb. Vă spun vouă acest lucru pentru că mie nu a avut cine să mi-l spună atunci când am avut nevoie – nu-ți calca pe inimă! Nu face lucruri care te deranjează, te lezează sau te marchează pe o perioadă lungă de timp, sau chiar și pe o perioadă scurtă de timp, doar de dragul altora. Vei regreta și nu vei putea repara. Ocazii să le faci, vei avea, dar ocazii să repari ce-ai făcut….cel mai probabil nu vei avea niciuna. Vorbesc din experiență, unele lucruri nu vor putea fi reparate, și tot din experiență vă spun, au fost lucruri pe care nu le-am facut si poate atunci am simțit nevoia, dar nu am regretat ulterior. Pur si simplu. Stau și mă întreb, „oare, de ce nu simt că nu le-am făcut? de ce nu-mi pare rău că nu le-am făcut?” și vine și răspunsul „pentru că dacă nu le-am făcut nu am la ce să mă gândesc ca rezultat, și nu mă doare dar nici nu mă bucur” așadar, dintre „am făcut, îmi pare rău și sufăr acum” și „n-am făcut, n-am rămas cu nimic de atunci decât cu întrebarea „cum ar fi fost daca?” ce preferi? personal, categoric a doua variantă.

Dacă vrei să ai cât mai puține regrete în viață, fii atent la ce-ți doresti că s-ar putea îndeplini. Analizează costurile ce vor urma după ce acționezi. Incearcă sa ghicești dinainte ce se va întâmpla, presupune, întreabă-te, analizează. Cântărește fiecare decizie căci este important pentru momentele ce vor urma în viața ta. Orice decizie îți influențează viitorul, unele mai mult, altele mai puțin, depinde doar de tine dacă influența va fi pozitivă sau negativă sau te va aduce într-un alt moment în care trebuie să decizi. Rareori se întâmplă să mai avem o șansă după ce greșim. Gândiți-vă la asta, personal, aș vrea ca cei care încă au șansa, să nu facă aceleași greșeli sau, greșeli grave în general, ca și mine. Cei care aveți de făcut în viitorul apropiat o alegere, ar fi bine să meditați la aceste lucruri și să nu faceți alegerea dacă aveți indoieli. Mai așteptați puțin si documentați-vă, cercetați, cereți păreri, analizați și amânați alegerea până când puteți lua o decizie asumată și cu inima împacată. Vă doresc să fiți bine.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: