Cum să faci bani în România

Nu, nu furând. Știu că mulți dintre voi nu cred în faptul că România e o țară cu potențial economic, dar e. Corupția din țara noastră vrea să ne facă să credem că suntem o țară săracă și cei corupți ne-au făcut să ne pierdem speranța și să ne lăsăm păgubași când vine vorba de a face bani.

Sunt o româncă săracă ca mulți dintre voi și când zic „săracă” mă refer la faptul că deși am un acoperiș deasupra capului – trăiesc de azi pe mâine dintr-un salariu și nu-mi mai rămâne timp pentru altceva, dar asta și vrea statul nostru, să ne mănânce banii și sănătatea astfel încât să rămânem o adunătură de blegi, de involuați și de nepretențioși care se mulțumesc cu ce primesc.

Vreau să mă adresez tuturor celor care vor mai mult de la viață – calea îmbogățirii nu este ușoară dacă nu furi, e adevărat, dar va merita pentru cine va depune efortul.

Am să scriu și pentru cei care vor porni de jos și pentru cei care deja au ceva capital dar nu știu ce să facă cu el. Este general valabil faptul că trebuie să vă informați cu privire la orice vreți să faceți dacă nu vreți să o dați în bară. Așadar, puneți mâna pe cărți scrise de cei mai mari antreprenori ai lumii, nu-i stiți? google. Informați-vă cu privire la tot ce vă e necesar – comunicare, psihologie, educație financiară și personală.

Cei care pornesc de la nivelul de angajat, economisiți bani pentru a avea o siguranță financiară oricând, dacă nu veți reuși să faceți o afacere, măcar veți avea siguranța zilei de mâine pentru câteva luni/ani în cazul în care sursa voastră de venit ia o pauză. Cum? economisiți minim 10% din fiecare venit al vostru. Nu vă atingeți de acei bănuți, eventual, îi puneți într-un cont de economii. Acest sfat l-am primit și eu din cartea „CEL MAI BOGAT OM DIN BABILON” scrisă de George S. Clason, pe care mi-a recomandat-o cineva drag în 2011 și tot de atunci am pus în aplicare această regulă. Vi-o recomand și eu vouă. Personal, am alocat un fond și pentru problemele legate de sănătate pentru că, într-o țară plină de probleme, e inevitabil să nu te îmbolnavești sau să nu te îmbolnăvească sau să te rănească alții. Un alt sfat, atât pentru cei care stau mai prost cu disciplina cât și pentru ceilalți, este să mai puneți o sumă de maxim 10% pentru distracție, pe care, dacă simțiți nevoia aprigă de ceva distractiv sau să cheltuiți banii, în funcție de sumă, la sfârșit de lună sau la 2-3 luni puteți să-i cheltuiți. Este o răsplată psihică pentru efortul pe care-l depuneți pentru a economisi. Desigur, pentru a face toate astea e nevoie de disciplină și asta înseamnă să renunțați la multe cheltuieli inuntile din viața voastră. Pentru a vă face un plan, din nou, vă recomand să citiți și, ca să aveți un start vi-l recomand pe Eusebiu Burcaș de unde puteți obține gratuit e-bookul „Controlează-ți banii”.  De asemenea, există pentru fiecare om o ecuație financiară care de multe ori este Venituri – Cheltuieli = Economii. Ei bine, ecuația asta este destul de păguboasă și cel mai ușor de realizat. Ecuația corectă, însă, este Venituri – Economii = Cheltuieli. Era și o glumă pentru noi aștia săraci, „Ție îți rămân bani la sfârșitul lunii sau lună la sfârșitul banilor?”. Referitor la economii am un citat pentru voi – „Diferența dintre săraci și bogați este că săracii cheltuiesc banii și economisesc ce rămâne, pe când bogații economisesc banii și cheltuiesc ce rămâne.” Jim Rohn.

Deci, v-am lămurit? puneți mâna pe economii, gestionați-vă banii, înarmați-vă cu răbdare și citiți cât mai multe cărți folositoare legate de educația financiară, va merita. Cei care sunteți tineri, aveți timp, nu-l irosiți! Folosiți-vă de el pentru a vă informa și a vă face o viață frumoasă devreme și nu la pensie.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: