Prostia odraslei – vina părinților

Tocmai am aflat ceva ce m-a intrigat maxim. Un amic de-al meu motociclist a avut accident din cauza unui pusti de 18 ani, mai exact, a fost lovit cu masina, din spate de un exemplar de parinti mandri ca progenitura lor si-a luat carnetul si i-au dat repede o masina.

Treziti-va, baaa! Ma adresez atat parintilor de adolescenti si tineri cat si copiilor acestora, ca daca au peste 16 ani, au un minim de creier sa inteleaga ca pot sa omoare oameni atunci cand au dreptul legal sa puna mana pe ceva periculos care se presupune ca se poate inmana doar cuiva capabil sa inteleaga riscurile si sa le gestionese astfel incat sa nu se implineasca.

Bine-nteles ca intodeauna intai parintii sunt de vina pentru ca le permit asa ceva, ce, daca are 18 ani si legal are voie sa conduca o masina, crezi ca e si pregatit sa faca asta? nu! Intai asigura-te ca stie sa se protejeze pe el si pe cei din jur si p-orma trimite-l la scoala de soferi.

Ma adresez tinerilor liceeni care nu trebuie sa raspunda in fata parintilor dar parintii care citesc sper sa cada pe ganduri: mai copii, voi chiar vreti s-aveti dosar penal de tineri? nici nu v-ati inceput bine viata si deja vreti s-o patati? sau chiar sa va sinucideti? cititi ce inseamna un dosar penal in viata si poate intelegeti la ce efecte negative va supuneti. Cat despre moarte sau vatamare corporala proprie – multi cred ca daca sunt intre 4 geamuri incadrate intr-un schelet de metal sunt protejati. Fals! Sunt atatea feluri in care poti sa mori in masina ca nu-mi ajunge aici pagina sa le descriu. Si presupunand ca voi nu patiti nimic, fizic, daca lezati pe altcineva, voi, va lezati legal, si pe ei, fizic, si pe prietenii sau rudele lor, ganditi-va ce lasati in urma! Chiar nu puteti sa fiti si voi atenti? asigurati-va oricand mergeti printre altii ca aveti o datorie civica! Ca vreti voi sa faceti drifturi si depasiri si eu mai stiu ce plecare cu scart de pe loc, antrenati-va pe camp, lasati drumurile publice sa serveasca utilitatii, nu distractiei! Pai, chiar asa? puneti-va in locul lor, cum ar fi ca voi, cand o sa aveti copii, sa le omoare alti copii – parintii, respectiv, pe voi? v-ar placea? puneti-va si in pielea altora cand actionati, ganditi-va ca totul poate fi reciproc. Si stiu ca multi o bagati p-aia cu „mie nu mi se poate intampla”, de ce, ai semnul „interzis destinului” in frunte? crezi ca esti mai special? atata timp cat n-ai vreo superputere de invincibilitate, tu sau familia ta, esti fix la fel ca ceilalti, trezeste-te!

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: