„Pierdut buletin” – piesă referitoare la identitatea sinelui

Deși toata lumea se plângea deja că o aude de prea multe ori la radio, eu am dat peste această piesă întâmplător pe youtube de unde și ascult muzica preferată. Piesa se numește „Pierdut buletin” si este interpretată de DOC & Motzu & Smiley. Eu am dat un share pe facebook pentru că mi-a placut foarte mult atat ritmul melodiei cat si mesajul pe care-l transmite, foarte potrivit pentru societatea în care trăim și lumea din ziua de azi. Va sugerez să o ascultați cu atenție și să încercați să descoperiți mesajul.

Toată lumea știe ce este un buletin, îl avem cu toții asupra noastră ca act de identitate, adică, să știm cine suntem pentru cazurile în care încălcăm o lege și trebuie să răspundem în fata justiției, când trebuie să revedincăm niște drepturi etc, însă piesa nu se referă la acest buletin. Buletinul din piesă se referă la identitatea omului, adică ceea ce alcatuiește un om, valorile lui și personalitatea, precum și modul de viață. Se referă la faptul că în ziua de azi suntem orbiți de bani și de lacomie, că avem o viață dezorganizată și că alergăm non-stop după lucruri fără valoare și că uităm ce este cu adevarat important.

Prima parte a piesei vizează faptul că suntem preocupați de imaginea noastră și că ne dorim diverse lucruri și ca să le obtinem suntem dispuși să facem orice cu mențiunea că există totuși persoanele din generatia anterioară care încearcă să ne amintească să fim oameni însă este greu pentru că deja ne-am pierdut în societatea asta.

Următoarea parte se refera la faptul că încercăm să ne regăsim și conștientizam faptul că suntem manipulați, întrebându-ne dacă este vina noastră sau a celui ce ne-a creat si exprimându-ne regretul asupra a ceea ce se intamplă.

Ultima strofă se referă la faptul că începem să ne intrebăm dacă viata pe care o trăim ne duce undeva și realizăm că printre picături, cand conștientizăm și încercăm să îndreptăm ceva ori să construim ceva, ne scapă șansele printre degete, regretăm și ne comparăm cu altii, blamându-i pentru ce ni se întâmplă, încercând să ne luăm după ei ne pierdem iar și revenim la rutina continuând aceleași greșeli, trăind în comoditate și nefiind remarcați de nimeni pentru că suntem înconjurați de indiferență.

Va invit să o ascultați și să reflectați asupra mesajului:

 

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: