De ce încercăm să impresionăm?

Stăteam și mă gândeam că unii oameni sunt atât de preocupați să impresioneze încât uită să fie ei înșiși, și atunci, care mai e scopul?

M-am gândit la mine, recunosc că niciodată nu am încercat să fiu ce nu pot sau ce nu sunt doar ca să impresionez. Să impresionez, am încercat, dar nu prin falsitate, ci prin ceea ce sunt eu, prin ceea ce pot și prin ceea ce sunt de fapt.

Am învățat la sociologie că masculii din majoritatea speciilor de animale de pe planetă trebuie să atragă femelele pentru a perpetua specia. În cazul oamenilor, ideea e acceași, însă, din păcate, sau, din fericire, în specia noastră eforturi trebuie făcute atât de bărbați cât și de femei pentru a atrage un partener cât mai bun, însă, lucrurile sunt mai complicate pentru că omul este o ființa inteligentă și deci, improvizează întotdeauna metode pentru a-și atinge scopurile, metode, care nu sunt întotdeauna „ortodoxe”.

Mă uit în jurul meu și pur si simplu nu înțeleg de ce oamenii adoptă comportamente false pe termen scurt, unii chiar pe termen lung, pentru a fi cu cineva sau pentru a impresiona pe cineva? dacă suntem inteligenți ne putem da seama ca asta nu va folosi la nimic pentru că nu te poți preface la nesfârșit. Nu e mai frumos să atragi prin calitățile tale reale? nu ești curios să afli ce efect ai asupra celor din jur atunci când ești natural?

Oricine în lumea asta are atât defecte cât și calități pe care oamenii le văd și le percep diferit, nu are rost să le deformezi tu.

După părerea mea, cei care se ascund în spatele măștilor sunt definiția cea mai clară a lașității, dacă nici măcar propria personalitate nu sunt în stare să și-o arate.

Dacă te consideri om, fii curajos, ce ai de pierdut? gândește-te de două ori înainte să încerci să fii altcineva, poate câștigi chiar mai mult fiind tu însăți decât dacă adopți o imagine falsă a ta. Și, cel mai important, treaba asta funcționează și în sens invers, o anumită acțiune are un anumit rezultat, dacă schimbi acțiunea, se schimbă și rezultatul, deci, vrei să primești tot iluzii?

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: