Moartea e un nou început

M-am lovit de moarte de mult mai multe ori decât și-ar închipui unii și credeți-mă, am învățat din asta. Am învățat că moartea, ca multe alte lucruri din viață, poate fi atât un lucru rău cât și un lucru bun, în funcție de circumsanțe. De exemplu, o persoană care suferă enorm din cauza unei boli și nu mai sunt șanse pentru a i se îmbunătății situația, moartea reprezintă un lucru bun atât pentru ea cât și pentru cei de care ea depindea pentru că, pe deoparte, persoana în cauza va scapa de suferința fizică, pe de alta parte, persoanele de care ea depindea au câștigat timp și energie pentru viața lor.

Moartea, reprezintă un lucru rău în cazurile în care mor persoane sănătoase, bune, pline de calități și după care suferă real alte persoane, însă, aceasta parte rea se reflectă doar in lumea celor vii pentru că ei vor simți lipsa persoanei decedate. Nu ne putem da seama ce s-a întamplat cu ea după ce a plecat din lumea celor vii, pentru că nimeni nu s-a-ntors ca să ne spună cum este însă părerea mea este că oriunde s-a dus, îi este bine. Nu neaparat „mai” bine, ci doar, bine. Bănuiala mea se bazează pe faptul că noi, cei vii, avem plăceri carnale și că nu le putem resimți decât aici, în lumea materială, în lumea de dincolo, unde suntem doar energie pură, nu vom mai avea sentimente ca bucurie sau tristețe, sentimente generate de reacții chimice ce au loc în creierul nostru.

Întotdeauna ne vom aminti cu drag de cei pe care i-am pierdut și au însemnat mult pentru noi, însă eu cred că ar trebui să ne amintim doar cu bucurie și să ne trăim viața bucuroși în continuare, pentru că noi suntem singurii care suferim, ei, cu siguranță, sunt bine acolo unde sunt și, poate, nici nu mai reprezentăm ceva pentru ei. Pentru că nimic nu dispare și nimic nu se crează, totul se transformă.

Scopul acestui articol ar fi să vă facă să reflectați asupra urmatoarelor: starea de rău sau regretul din cauza morții cuiva, superstițiile legate de morți, crezurile legate de tot ce trebuie făcut din lumea materială pentru morți pentru a le face „somnul veșnic” mai bun, crezurile legate de lucrurile ce nu trebuie făcute pentru a nu-i „jigni” pe morți.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: