Haos total în comportamentul poporului român

Probabil vă spun ceva ce deja știți însă mă simt nevoită să reamintesc și să răspândesc celor care nu știu încă pentru că mă lovesc zilnic de lipsa de bun simț, de putoarea și de lipsa educației, în general, a românilor, în special, a bucureștenilor (pentru că eu sunt în București).

Oriunde mă duc, la cumpăraturi, sau că circul cu metroul sau autobuzul sau tramvaiul, peste tot se îmbulzesc, nu știu să aștepte rândul, nu îi duce mintea sau măcar bunul simț să reacționeze după regula „primul venit, primul servit” și nu invers, nu înțeleg că e important să ne purtam ca oamenii și nu ca animalele. Apropo de asta circulă pe facebook, o poză din acelea cu mesaje, pe imagine care arată cam așa: o coadă mare undeva pe la nu știu ce loc de cult cu o grămadă de pensionari iar mesajul se referea la faptul că stau acolo zile întregi și nemâncați și nespălați și nedormiți ca să pupe niște moaște dar la coadă de pâine n-ar aștepta nici 10 minute. Și așa e, se grăbesc fix unde nu trebuie, și pensionarii nu sunt singurii care fac asta.

Un alt obicei prost al românilor este că sunt atât de prost organizați încât de asta se ajunge în situația de mai sus, nu știu să plece și ei cu 10-15 minute mai devreme de acasa, să-și pună „timp deoparte” pentru situații neprevăzute, ei cred că totul li se cuvine și se va întampla exact așa cum cred ei. Ei bine, nu e chiar așa, maturizați-vă! Apropo de acest lucru, ei compensează lipsa de somn cu cafeaua de dimineața. Ok, am înțeles, unora le place cafeaua, dar nu cred că, consumul de cafea a crescut de nu știu cate ori în ultimii cinci ani (vazut la TV) din cauza plăcerii, pe bune. Nu, cauza e simplă, suntem haotici! Ne lipsește disciplina! Da, DISCIPLINA! Citiți în DEX dacă nu stiți ce este, se referă la un anumit tip de educație. Vă spun, toate pleacă de la fiecare în parte, dacă v-ati schimba toți în bine, încetul cu încetul, totul va merge mai bine, v-am mai spus, binele general se reflecta asupra celui individual, iar binele general va fi generat doar de schimbarea individuală! (a fiecaruia in parte).

Dezvoltați-vă! Citiți, informați-vă, renunțați la haos și veți fi mai sănătoși, mai organizați, mai fericiți, mai puțin stresați și veți avea mai mult timp (în urma faptului că-l veți organiza mai bine).

Toată lumea o să zică ca n-are timp, da, nici eu n-am timp, să vă dau exemplu cam ce am avut de făcut din septembrie si ce voi avea până în ianuarie – cautat job – mers la interviuri – învățat – relaxare – cumpărături – curățenie – zugrăvit camera și hol – citit psihologie și educație financiară – început job – sunat la facultate de câteva ori (secretare leneșe și iresponsabile) după adeverințe,  trebuie mers facultate să le iau și pentru vizat legitimație transport + înscriere licență, alergat după informații să-mi refac buletinul (expiră), făcut rost de acte pentru buletin, să mă duc să-mi fac buletinul, să mă duc să ridic buletinul, să învat pentru restanță (programare, trebuie învățat treptat, săptămânal), dus la o altă instituție să depun acte (pentru o chestie personală), relaxare, mers la stomatologie și oftalmologie (schimbat ochelari). Subliniez ca de la „început job” restul trebuie să le fac în timpul săptămânii, respectiv, când muncesc. Și acum să vă zic și cum mi-am organizat programul Luni – Vineri – trezit la 06:15, plecat la muncă la :08:15, muncă de la 09 – 18, ajuns acasă, învățat până la 20 : 45, mâncat, pregatit de culcare, eventual puțină relaxare, 21:30 – culcare! Iar în weekend nu am un program fix, în funcție de ce mai ramane de făcut din timpul săptămânii și pot rezolva în weekend  + cumpărături, curățenie, eventual, gătit și relaxare.

Totul ține de voi, renunțați la ce e inutil, renunțați la „berea cu prietenii” când aveți alte priorități, renunțați la alte lucruri pe care le faceți, în mod normal, renunțând la somn – somnul e important, renunțați la distracții pe care nu vi le puteți permite (a nu-ți permite = a renunța la banii și timpul pe care le poți folosi în scopuri mai bune și/sau a renunța la persoanele importante).

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: