Când e în viață, se grăbește, dar la groapă „merge”-ncet

Ghiciți cine e? mortul! Cu riscul de a vorbi în necunoștință de cauză o să-mi dau cu părerea despre obiceiurile stupide ale înmormăntării (ortodoxe, în general). Da, stupide pentru că din punctul meu de vedere nu aduc niciun folos nimănui. Și ca să spun și cum de mi s-a pus pata, din nou încercam să învăț și aud claxoane, claxoane, pe strada mea, de parcă nu ar fi de ajuns că deștepții aștia cu lucrările nu mai termină odata (de 6 luni sapă și îngroapă și dezgroapă aceleași locuri, la mine în fața blocului), în fine. Mă uit ce e, bine-nțeles, „conducerea pe ultimul drum”. De ce trebuie să știe toată lumea? în loc să fie în liniște? să nu mai vorbim că încurcă grav circulația, după ce că sunt 100000 de mașini în orașul ăsta și în țara asta.

Am trecut prin destule înmormântări în viața mea și recunosc că pe moment nu mi-am dat seama câți oameni exasperăm. Fraților, trebuie să renunțăm la obiceiurile astea tâmpite! Nu aduc folos nimănui, decât nervi și stres celor din jur. Foarte mulți dintre voi încă sunt de acord cu obiceiul, și îl vor mai practica, dar sper ca din ce înce mai mulți, dintre cei vii, să se trezeazscă la realitate. Obiceiurile sau anumite tradiții născocite pe baza unor povești sau crezuri care mai de care, în ziua de azi trebuie analizate, nu suntem neanderthali (versiune înapoiată a omului de azi (homo sapiens)), suntem o civilizație care evoluează pe zi ce trece iar evoluția înseamnă creație, utilitate, pragmatism! Învățați să renunțați la „așa se făcea” și treceți la „așa fac eu”.

Am căutat pe google cinci minute care era de fapt tradiția și nu am găsit nimic, deci nici măcar această informație nu e utilă ce să mai vorbesc de practicabilitatea obiceiului?

Și dacă tot am adus vorba de înmormântări, nu sunt de acord cu multe alte chestii cum ar fi pomenile și aprinsul lumânărilor de sărbători sau eu mai știu când. Nu vedeți? biserica nu a fost niciodată „casa Domnului”, e o instituție a statului menită să ne stoarcă de bani din toate punctele de vedere! Nu e suficient că te seacă când ești în viață, trebuie să plătești și prin moștenitorii tăi.

Am pierdut multe persoane dragi și asta cu ani în urmă, nu le-am uitat, dar nici nu le fac pomeni și nici nu mă rog pentru ei pentru că sunt suficient de inteligentă încât să-mi dau seama că nu le aduce niciun folos. Oamenii care vor muri trebuie ajutați cât sunt în viață, căci Dumnezu a zis că nimeni nu e fără de păcat și că vom fi judecați după fapte, așadar încercați să greșiți cât mai puțin cât sunteți în viață ca să nu fie alții nevoiți să creadă că vă vor scăpa rugăciunile lor după ce „vă duceți”.

P.S De curând mă ocup și de canalul meu de youtube. Puteți să aruncați o privire și poate găsiți ceva ce vă interesează printre activitățile pe care le desfășor. Dacă da, nu uitați să dați subscribe.

 

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: